FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush zamolio kineskog predsjednika da "pruži ruku" Tajvanu

WASHINGTON, 5. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush zamolio je u četvrtak kineskog predsjednika Hua Jintaa, skojim je telefonski razgovarao, da "pruži ruku" predsjedniku TajvanaChenu Shui-bianu, izjavio je službeni predstavnik Bijele kuće ScottMcClellan.
WASHINGTON, 5. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush zamolio je u četvrtak kineskog predsjednika Hua Jintaa, s kojim je telefonski razgovarao, da "pruži ruku" predsjedniku Tajvana Chenu Shui-bianu, izjavio je službeni predstavnik Bijele kuće Scott McClellan.

"Predsjednik Hu izvijestio je predsjednika Busha o povijesnim posjetima čelnika tajvanske oporbe Kini i predsjednik je zamolio predsjednika Hua da i dalje nastoji pronaći način kako da pruži ruku predsjedniku Chenu, izabranom čelniku Tajvana", rekao je McClellan.

Kina smatra Tajvan pobunjenom pokrajinom koja se milom ili silom mora pripojiti matičnoj domovini.

Dvojica čelnika razgovarali su i o srazmjernoj krizi sjevernokorejskog vojnog nuklearnog programa, podsjećajući na svoju spremnost na suradnju i na svoju potporu višestranim pregovorima radi rješavanja sukoba, dodao je službeni predstavnik.

SAD i Europska unija pokrenuli su nedavno postupak radi ograničavanja uvoza odjeće i tekstila proizvedenog u Kini, na zahtjev svojih proizvođača koji su ugroženi masovnim uvozom kineskog tekstila otkako su u siječnju ukinute kvote.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙