FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice: Rusija treba povećati isporuke nafte

WASHINGTON, 20. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice u srijedu je kazala u intervjuu za televizijskupostaju CBS da bi Rusija trebala povećati svoje isporuke nafte.
WASHINGTON, 20. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice u srijedu je kazala u intervjuu za televizijsku postaju CBS da bi Rusija trebala povećati svoje isporuke nafte.

"Ono što Rusija može učiniti jest da usvoji politike u svojem energetskom sektoru u smislu razvoja energetskog sektora, što će povećati ponudu nafte i u kratkom roku - nadajmo se u kratkom roku - ali posebice i u dugom roku", kazala je Rice.

Rice, koja je u posjetu Moskvi po prvi put kao vodeći diplomat Washingtona, ranije je izjavila u intervjuu za jednu rusku radio postaju da će SAD pratiti ishod suđenja naftnom magnatu Mikhailu Hodorkovskom "da se vidi kakva je vladavina prava u Rusiji".

Prije svoga odlaska u Litvu američka državna tajnica trebala bi se kasnije u srijedu sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙