FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak Rumsfelda i Musharrafa u Islamabadu

ISLAMABAD, 13. travnja 2005. (Hina/DPA) - Ministar obrane SAD-a DonaldRumsfeld susreo se u srijedu s pakistanskim predsjednikom generalomPervezom Musharrafom s kojim je razmijenio mišljenja o važnimregionalnim i međunarodnim pitanjima, te o načinima jačanje obrambenesuradnje.
ISLAMABAD, 13. travnja 2005. (Hina/DPA) - Ministar obrane SAD-a Donald Rumsfeld susreo se u srijedu s pakistanskim predsjednikom generalom Pervezom Musharrafom s kojim je razmijenio mišljenja o važnim regionalnim i međunarodnim pitanjima, te o načinima jačanje obrambene suradnje.

Rumsfeld je u Islamabad došao u srijedu nakon jednodnevnog nenajavljenog posjeta Afganistanu. Uz posjet američkim vojnicima smještenim u južnoj afganistanskoj provinciji Kandaharu, Rumsfeld se u Kabulu susreo i s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem.

Ovo je drugi susret visoke razine između Pakistana i SAD-a nakon posjeta američke državne tajnice Condoleezze Rice Islamabadu 16-17. ožujka.

"U središtu susreta između predsjednika Musharrafa i ministra Rumsfelda bili su bilateralni odnosi i načini da se još pojača obrambena suradnja dvije zemlje", rekao je agenciji DPA neimenovani službeni izvor u Islamabadu.

SAD se već složio prodati zrakoplove F-16 Pakistanu a odobrio je i tri pogodbe o kupoprodaji oružja koji dosežu vrijednost od 1,2 milijarde dolara.

Rumsfeldov posjet Pakistanu događa se u trenutku kada Pakistana želi postati članom skupine zemalja proizvođača nuklearne tehnologije i materijala, Nuclear Supplier Group (NSG), koja broji 44 članice.

Dvočlano izaslanstvo NSG-a posjetilo je 11. i 12. travnja Pakistan kako bi razmotrilo pakistanski izvozni režim za osjetljive nuklearne tehnologije i materijale.

Pakistan je odbio potpisati sporazum o zabrani širenja nuklearnog oružja dok ne dobije status zemlje s nuklearnim naoružanjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙