FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Sljemena prosvjeduju osmi dan na Markovu trgu

ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Radnici Sljemena prosvjeduju već osmidan na Markovu trgu očekujući da se rješavanje njihovih problemanapokon pokrene s mrtve točke.
ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Radnici Sljemena prosvjeduju već osmi dan na Markovu trgu očekujući da se rješavanje njihovih problema napokon pokrene s mrtve točke.

Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Rogić rekao je da su radnici čvrsto odlučili nastaviti s prosvjedom usprkos pogoršanju vremena, tako da je noćas po kiši pedesetak ljudi prespavalo na Markovu trgu.

Podršku im pružaju brojni sindikati, pa bi sutra zajedničku konferenciju za novinare na Markovu trgu trebali održati predsjednici svih granskih sindikata udruženih u Savez samostalnih sindikata Hrvatske.

Za subotu se priprema veliki prosvjed na Markovu trgu u organizaciji Stožera za obranu Sljemena koji je osnovan pri gradskoj četvrti Sesvete, a na njemu bi uz sindikalce trebali sudjelovati i brojni Sesvećani.

Po neslužbenim informacijama, kaže Rogić, većinski vlasnik Finagra i Uprava Sljemena pripremaju dokumentaciju za nagodbu, koju će radnici prihvatiti samo ako odgovori na njihove osnovne zahtjeve - kada će biti isplaćene tražbine, komu, koliko i tko je jamac.

Ako ne dođe do nagodbe, radnici će se vratiti prijašnjem zahtjevu - da Finagra vrati dionice Sljemena Hrvatskom fondu za privatizaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙