FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Sljemena prosvjedovali tražeći isplatu plaća

ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Radnici Sljemena danas su predUredom Finagre na zagrebačkom Trgu bana Jelačića prosvjedovali tražećiisplatu plaća za siječanj i veljaču ove godine.
ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Radnici Sljemena danas su pred Uredom Finagre na zagrebačkom Trgu bana Jelačića prosvjedovali tražeći isplatu plaća za siječanj i veljaču ove godine.

Predstavnici Sindikata PPDIV-a - podružnice Sljeme d.d. i radnika željeli su u vezi s isplatom plaća razgovarati s predstavnicima radnika i Uprave Finagre, no naišli su na zaključana vrata, iako su im prethodno najavili dolazak.

Iritirani takvim postupkom predstavnika Finagre radnici su željeli ući unutra silom, ali su od toga ipak odustali. Ipak, nisu htjeli napustiti zgradu pa je pozvana i policija kasnije i Interventna. Policija je u pregovorima s predstavnicima Finagre, no nitko od predstavnika sindikata i radnika još nije ušao u ured niti je imao mogućnosti razgovarati s nekim iz Finagre.

Prema podacima zagrebačke policije pred prostorijama Finagre okupilo se 200-injak radnika Sljemena.

Predsjednik Uprave Sljemena Josip Segin je, po riječima sindikalaca, jučer na skupu radnika rekao da je isplaćeno tisuću kuna po radniku na ime akontacije plaće za siječanj, dok za preostalih 78 radnika novca nema, a na molbu radnika da podnese ostavku izjavio je da to ne želi. Taj isti predsjednik Uprave je prodao dio stambenog prostora i zemljišta upravo tvrtki Finagra.

"Tri mjeseca nismo dobili plaće, a sad pred nas stavljaju kordonom policije" govorili su radnici pitajući se zašto.

Sve institucionalne radnje već smo obavili, par puta smo razgovarali u Vladinom Uredu za socijalno partnerstvo i dogovorili da će Finagra vratiti dionice, a po zadnjem dogovoru da će isplatiti plaće za siječanj do Uskrsa. Sve što smo dogovorili oni su pogazili", rekao je regionalni sindikalni povjerenik Ivica Rogić.

Također je dodao da su prije mjesec dana snop dokumenata predali Uskoku a koji ukazuju da su " ti ljudi radili protuzakonito i da će raznijeti Sljeme".

"Želio bih da profunkcioniraju institucije države" rekao je Rogić.

Radnici su ustrajni u svojoj nakani da danas dobiju plaće koje su pošteno zaradili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙