FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Busek predlaže razgovore Prištine i Beograda

PRIŠTINA,4.svibnja 2005.(Hina) - Koordinator Pakta stabilnosti zajugoistočnu Europu Erhardt Busek izjavio je u srijedu u Prištini daizravni politički razgovori između Prištine i Beograda trebaju početišto prije i da dvije strane nemaju alternativu razgovorima.
PRIŠTINA,4.svibnja 2005.(Hina) - Koordinator Pakta stabilnosti za jugoistočnu Europu Erhardt Busek izjavio je u srijedu u Prištini da izravni politički razgovori između Prištine i Beograda trebaju početi što prije i da dvije strane nemaju alternativu razgovorima.

Busek je nakon razgovora s kosovskim premijerom Bajramom Kosumijem izjavio novinarima da je stajalište Bruxellesa da bi pregovori o konačnom statusu Kosova trebali početi tijekom ove godine. On međutim drži da svi relevantni čimbenici nisu još došli do zajedničkog rješenja te preporuča da se razmotre sve opcije.

"Potrebno je razgovarati ne samo s Europskom unijom i Sjedinjenim Državama već uspostaviti i veze s Beogradom", rekao je Busek.

Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova proteklih je dana nekoliko puta ponovio da neće biti političkih razgovora s Beogradom unatoč međunarodnim pritiscima.

Busek će tijekom posjeta Kosovu razgovarati, kako je najavljeno, s kosovskim dužnosnicima i međunarodnim predstavnicima na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙