FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz HND-a istupilo 18 novinara i urednika RTL-a

ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Nezadovoljni jučer dodijeljenimgodišnjim nagradama te djelovanjem Hrvatskoga novinarskog društva(HND) danas je iz HND-a istupilo 18 novinara i urednika RTLTelevizije.
ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Nezadovoljni jučer dodijeljenim godišnjim nagradama te djelovanjem Hrvatskoga novinarskog društva (HND) danas je iz HND-a istupilo 18 novinara i urednika RTL Televizije.

U pismu poslanu HND-u i medijima 18 novinara i urednika hrvatskog RTL-a ističe da iz članstva istupaju "ogorčeni skandalom pri dodjeli nagrada HND-a 'najboljim' novinarima u 2004.".

"Izbor pojedinih laureata u ovoj i proteklim godinama pokazuje da nema objektivnih kriterija kojima bi se jamčio izbor najboljih radova novinara koji to zaslužuju radom i osobnim integritetom. Ne prihvaćamo takvo obezvrjeđivanje naše profesije", navodi se u pismu.

Dodaju da sastav Odbora za dodjele nagrada, ali i najviših tijela HND-a, očito dokazuje da je riječ o krugu osoba koje zastupaju samo sebi znane interese te da kao novinari ne vide svrhu takve cehovske udruge.

"Najveće razočaranje ipak je neuspjeh u proklamiranoj 'vrlo bliskoj suradnji i zajedničkom djelovanju' sa Sindikatom novinara Hrvatske jer HND ni na koji način nije pomogao u rješavanju najvećeg problema naše generacije - ostvarenju i zaštiti radnih i socijalnih prava", ističe skupina novinara i urednika RTL-a.

Nezadovoljni radom Društva i novinarskim nagradama jučer je iz HND-a istupilo i 19 novinara HTV-a, koji su kazali da njihovo nezadovoljstvo radom HND-a traje već poduže, a da ih je posebno zatekla odluka da se nagrada za najbolji televizijski intervju 2004. dodijeli Silviji Luks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙