FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Antunović o izborima i sukobu HDZ-Glavaš

OSIJEK, 4. svibnja 2005.(Hina) - Zamjenica predsjednika SDP-a ŽeljkaAntunović izjavila je danas u Osijeku kako se izborna koalicija SDP-ai HSS-a natječe za što veće povjerenje građana, kako bi uprava uOsječko-baranjskoj županiji i gradu Osijeku bila što kvalitetnija.
OSIJEK, 4. svibnja 2005.(Hina) - Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović izjavila je danas u Osijeku kako se izborna koalicija SDP-a i HSS-a natječe za što veće povjerenje građana, kako bi uprava u Osječko-baranjskoj županiji i gradu Osijeku bila što kvalitetnija.

Na konferenciji za novinare Antunović je ocijenila kako je sukob HDZ-a i Branimira Glavaša "ispunio kompletan medijski prostor", iako, kako smatra, "među njima i njihovim politikama nema razlike".

Riječ je o međusobnoj borbi za moć i prevlast, jer ne žele iskreno poticati razvoj ovoga prostora, već svoju moć staviti u korist osobnih probitaka, ustvrdila je i dodala kako "ne može prihvatiti da netko tko je u proteklih 15 godina, na sve moguće načine, zatirao svaku civilnu inicijativu, danas osniva civilnu udrugu i stavlja joj se na čelo kao kolovođa".

"Cilj je gospodina Glavaša još jednom prevariti građane, pa makar se koristio i onim što iskreno mrzi, a to je civilna inicijativa", kazala je Antunović, ocijenivši kako HDZ i Glavaš jedno drugomu nisu alternativa.

Govoreći o odnosu HDZ-a prema Slavoniji, navela je primjer PPK "Valpova" gdje je, kako tvrdi, "situacija naizgled riješena u korist radnika", a provedena je manipulacija kojoj je, kako kaže, na čelu stajao Branimir Glavaš.

Po njenim riječima radnici su bili prisiljeni zadužiti se za 13 milijuna kuna da bi navodno kupili većinsko vlasništvo koje su već imali, država je pokrila 70 milijuna kuna dugova tvrtke, a u cijeloj priči zaradio je bivši suvlasnik, vlasnik tvrtke "Novocommerce" (Ivo Brzica) koji je od države, za svoje dionice, dobio 19 milijuna kuna. "Sigurna sam da je tih 19 milijuna kuna podijelio s nekim tko mu je to omogućio, a taj dolazi iz HDZ-a, u kojem je u ono vrijeme bio i Branimir Glavaš", kazala je Antunović.

Ocijenila je kako je to "još jedan od načina na koji su se u Slavoniji uništavala poduzeća, prao državni novac i stavljao u vlastite džepove".

Predsjednik osječko-baranjskog HSS-a Zvonko Ibriks ocijenio je da je koalicijska lista sastavljena od ljudi koji su prepoznatljivi u svojoj okolini te kako smatra da će suradnja SDP-a i HSS-a biti dugoročnija.

Na konferenciji su se predstavili kandidatkinja za osječku gradonačelnicu Biljana Borzan (SDP) i osječko-baranjskog župana Zvonko Erak (SDP).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙