FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen logo hrvatsko-mađarske kandidature za EP 2012.

ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Čelnici Hrvatskog nogometnog savezasu u srijedu na konferenciji za novinare u Zagrebu predstavili logozajedničke kandidature Hrvatske i Mađarske za organizaciju Europskogprvenstva 2012.
ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza su u srijedu na konferenciji za novinare u Zagrebu predstavili logo zajedničke kandidature Hrvatske i Mađarske za organizaciju Europskog prvenstva 2012.

Iako predsjednik HNS-a Vlatko Marković ističe kako je ideja za logo mađarska, a rješenje zajedničko, treba istaknuti da je njegov autor Mađar Levente Nemeth. Logo sadrži sva bitna nacionalna i nogometna obilježja, a u njegovu središtu je stilizirani nogometaš u pokretu.

U figuri nogometaša su sadržane hrvatske crveno-bijele kockice, te boje mađarske zastave (crvena, bijela i zelena). Glava nogometaša je crvene, a lopta plave boje. Ispod nogometaša na engleskom jeziku je ispisano "hrvatsko-mađarska kandidatura za Uefu", te natpis "EURO 2012".

Logo je istodobno predstavljen na tiskovnim konferencijama u Zagrebu i Budimpešti. Vrijedit će samo za kandidacijski proces, a ukoliko Hrvatska i Mađarska dobiju domaćinstvo EP 2012. bit će izrađen novi logo, odnosno maskota prvenstva.

Predstavljanjem loga završen je simbolički dio procesa kandidature. Prošlog tjedna objavljen je slogan kandidature "Dva za jedan, jedan za dvanaest".

Sljedeći sastanak predstavnika Organizacijskog odbora hrvatsko-mađarske kandidature je 13. svibnja na Balatonu. Do tada bi podršku kandidaturi trebali dati parlamenti Hrvatske i Mađarske. Projekt je već dobio podršku vlada dviju zemalja.

Do sredine srpnja Hrvati i Mađari moraju dovršiti tehničku dokumentaciju i poslati je Uefi, koja će početkom studenoga objaviti koje su tri kandidature ušle u uži izbor. Uz Hrvatsku i Mađarsku, za organizaciju EP 2012. zajednički su se kandidirali Poljska i Ukrajina, a samostalne kandidature istakli su Italija, Grčka, Turska, Rumunjska, Rusija i Azerbajdžan. Tko će biti domaćin Uefa će odlučiti u prosincu sljedeće godine.

Predsjednik HNS-a ističe kako su stalno u kontaktu s članicama Uefe, te smatra da Hrvatska i Mađarska imaju velike izglede da dobiju domaćinstvo EP 2012. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙