FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prekinuti pregovori o plaćama u njemačkom sektoru proizvodnje čelika

BERLIN, 4. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Pregovori o plaćama za 85.000njemačkih radnika zaposlenih u proizvodnji čelika završili su kasno uutorak bez postignutog sporazuma, kazali su predstavnici sindikata iindustrije.
BERLIN, 4. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Pregovori o plaćama za 85.000 njemačkih radnika zaposlenih u proizvodnji čelika završili su kasno u utorak bez postignutog sporazuma, kazali su predstavnici sindikata i industrije.

Dužnosnici sindikata IG Metall rekli su da će se njihova komisija za plaće sastati u srijedu radi ocjene situacije te odluke o sazivanju glasovanja o štrajku. Odluka o štrajku donijet će se u Frankfurtu 11. svibnja. Posljednji štrajk u njemačkom sektoru proizvodnje čelika zbio se u 1978.

Čelnik IG Metallovog pregovaračkog tima Detlef Wetzel izjavio je da nakon pet sati pregovora poslodavci nisu ponudili ono što je on nazvao "poštenom ponudom". To je bila 9. runda pregovora.

Član pregovaračkog tima poslodavaca Volker Becher izjavio je da su ponudili povećanje plaća za 2,4 posto i jednokratnu isplatu od 800 eura u sklopu 19-mjesečnog sporazuma. To je nešto više nego ranije ponuđenih 1,9 posto povećanja plaća i 500 eura jednokratne isplate. Sindikati traže porast plaća za 6,5 posto.

Na tisuće radnika zaposlenih u tome sektoru sudjelovalo je u štrajkovima upozorenja tijekom posljednjih 10 dana kako bi poduprlo svoje zahtjeve za većim plaćama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙