FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rektorski zbor o školarinama i financiranju Sveučilišta

OSIJEK, 3. svibnja 2005.(Hina) - Rektorski zbor hrvatskih visokihučilišta na današnjoj je sjednici u Osijeku donio preporuku da seškolarine za upis na prvu godinu studija u idućoj akademskoj godini nepovisuju za više od 10 posto, a da za upis na ostale godine studijaostanu jednake.
OSIJEK, 3. svibnja 2005.(Hina) - Rektorski zbor hrvatskih visokih učilišta na današnjoj je sjednici u Osijeku donio preporuku da se školarine za upis na prvu godinu studija u idućoj akademskoj godini ne povisuju za više od 10 posto, a da za upis na ostale godine studija ostanu jednake.

Nakon sjednice zatvorene za javnost rektorica osječkog Sveučilišta dr. Gordana Kralik izjavila je kako je takva preporuka donesena zato što u Hrvatskoj općenito još ima premalo studenata, uzimajući u obzir pad životnog standarda i želju da se što većem broju mladih ljudi omogući stjecanje obrazovanja.

"To je naša preporuka, a odlučuje ministar", kazala je Kralik.

Dodala je kako je Rektorski zbor razmatrao pitanje financiranja visokoškolskih ustanova u 2005., s obzirom na to da od 1. siječnja iduće godine stupa na snagu nov način financiranja, pa je ova godina ocijenjena kao prijelazno razdoblje.

Zbor je preporučio da se nastavi pomagati rješavanje stambenih pitanja znanstvenih novaka i asistenata, tako da resorno Ministarstvo, u većem postotku, sudjeluje u sufinanciranju kamata za stambene zajmove.

Državni tajnik Ministarstva, znanosti, obrazovanja i športa Slobodan Uzelac kazao je kako je stajalište Rektorskog zbora da u idućoj akademskoj godini ne treba početi primjenjivati sve prijedloge novih studijskih programa, koji su upućeni na ocjenu Nacionalnom vijeću za visoku naobrazbu, nego samo one koji se neupitno mogu provesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙