FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanska vlada želi ubrzati usvajanje mjera za jačanje konkurentnosti gospodarstva

RIM, 3. svibnja 2005. (Hina/AP) - Vlada premijera Silvia Berlusconijazatražila je u utorak glasovanje o povjerenju u pokušaju da ubrzausvajanje odluke o jačanju konkurentnosti talijanskog gospodarstva.
RIM, 3. svibnja 2005. (Hina/AP) - Vlada premijera Silvia Berlusconija zatražila je u utorak glasovanje o povjerenju u pokušaju da ubrza usvajanje odluke o jačanju konkurentnosti talijanskog gospodarstva.

Glasovanje o povjerenju održat će su u srijedu u Senatu, kazali su parlamentarni dužnosnici.

Konzervativna Berlusconijeva vlada uživa većinu u oba parlamentarna doma. No, ako joj ne bude izglasano povjerenje morat će podnijeti ostavku. Vlada je često koristila glasovanje o povjerenju kako bi zbila redove koalicijskih partnera i gurnula na stranu predložene amandmane.

Odluka o jačanju konkurentnosti talijanskog gospodarstva uključuje porezne olakšice za male kompanije i mjere jačanja konkurentnosti talijanskog izvoza. Također obuhvaća povećano financiranje istraživanja i razvoja, kao i poticanje osnivanja i širenja kompanija.

Većina malih talijanskih kompanija bori se protiv snažne konkurencije kompanija iz Azije i istočne Europe. Prošlog tjedna talijanska vlada prepolovila je svoja predviđanja gospodarskog rasta za ovu godinu na 1,2 posto.

Stranka desnog krila Sjeverna liga, partner Berlusconijeve koalicije, neuspješno je u okviru spomenutih mjera tražila i uvođenje uvoznih carina na kinesku robu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙