FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gubitak Slobodne Dalmacije smanjen na 1,9 milijuna kuna

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Splitska izdavačka kuća SlobodnaDalmacija prvo je ovogodišnje tromjesečje završila s gubitkom u iznosuod 1,9 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju lani poslovala s višeod 6,5 milijuna kuna gubitaka, podaci su iz financijskog izvješća tetvrtke, koje prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Splitska izdavačka kuća Slobodna Dalmacija prvo je ovogodišnje tromjesečje završila s gubitkom u iznosu od 1,9 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju lani poslovala s više od 6,5 milijuna kuna gubitaka, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke, koje prenosi Zagrebačka burza.

Gubitak Slobodne Dalmacije je smanjen iako je, kako se navodi u izvješću, ovaj dio godine poslovno najslabiji kod svih izdavača.

Ukupni prihodi Slobodne Dalmacije u tom su razdoblju povećani za 30 posto, na 47,8 milijuna kuna, od čega se 46 milijuna kuna ili 25,6 posto više nego lani, odnosi na prihode od prodaje, najvećim dijelom na domaćem tržištu.

U pojašnjenju rezultata poslovanja u prvom ovogodišnjem tromjesečju se navodi kako djelatnost izdavanja novina i dalje bilježi pad između 2 i 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, a da se slabiji rezultati bilježe i u oglašavanju. No, dodaje se, ostvaren je veliki rast u prodaji ostalih proizvoda, odnosno knjiga, DVD-a te CD-a.

Ukupni rashodi tog splitskog izdavača u prva tri mjeseca ove godine također bilježe rast u odnosu na isto razdoblje lani, i to za 14,25 posto, na 49,7 milijuna kuna.

Financijsko izvješće pokazuje i kako su u tom razdoblju dugoročne obveze Slobodne Dalmacije smanjene za oko 2,5 posto, na 50,4 milijuna kuna, dok su potraživanja od kupaca i ostala potraživanja porasla za oko 1 posto, na 39,56 milijuna kuna.

Ujedno, podsjeća se da tvrtka trajno posluje u uvjetima blokade, koja je posljedica neizmirenja obaveze za PDV, a koja se nije plaćala zbog sudskog depozita od 10,1 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙