FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: više nezaposlenih na godišnjoj razini

RIJEKA, 11. travnja 2005. (Hina) - U Primorsko-goranskoj županijipotkraj ožujka bilo je 19.115 nezaposlenih osoba, što je 1 posto višenego u istom mjesecu prošle godine te 2,1 posto manje nego prethodnogmjeseca, podaci su riječkog područnog ureda Hrvatskog zavoda zazapošljavanje.
RIJEKA, 11. travnja 2005. (Hina) - U Primorsko-goranskoj županiji potkraj ožujka bilo je 19.115 nezaposlenih osoba, što je 1 posto više nego u istom mjesecu prošle godine te 2,1 posto manje nego prethodnog mjeseca, podaci su riječkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

U evidenciju nezaposlenih u ožujku se u toj županiji prijavilo 1057 osoba ili 10,9 posto manje nego u isto vrijeme prošle godine, a njih 82 posto ima prethodno radno iskustvo.

Odliv iz evidencije nezaposlenih u ožujku je iznosio 1458 osoba ili 23,1 posto više nego u ožujku prošle godine. Pritom je ugovor o radu sklopilo 617 osoba, a ostali su "izbrisani" iz evidencije zbog neredovitog prijavljivanja i drugih razloga.

Od osoba koje su u ožujku pronašle posao veći je dio zaposlen na određeno vrijeme, a samo 15,2 posto na neodređeno vrijeme. Najviše ih radi u trgovini, hotelima i restoranima te prerađivačkoj industriji.

Tijekom ožujka u toj je županiji prijavljeno 807 slobodnih radnih mjesta ili 13,1 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Najviše slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci u trgovini, poslovanju nekretninama, prijevozu te hotelima i restoranima.

Uz povećanje ukupne nezaposlenosti na godišnjoj razini i nadalje se povećava udjel nezaposlenih žena koji je u godini dana povećan s 63,5 na 64,1 posto, pa je evidentirana ukupno 12.261 nezaposlena žena.

Najviše nezaposlenih osoba ima trogodišnju srednju školu za zanimanja i KV i VKV kvalifikacije (38,2 posto) te četverogodišnju srednju školu i gimnaziju (28,9 posto).

Radno iskustvo prije prijavljivanja u evidenciju nezaposlenih ima 84,3 osoba, od toga su 64,9 posto žene. Najviše je novoprijavljenih osoba radilo u trgovini na veliko i malo, prerađivačkoj industriji, hotelima i restoranima te u poslovanju nekretninama.

(Hina) xhsup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙