FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija suočena s nestašicom goriva uslijed štrajka

BEOGRAD, 12. travnja 2005. (Hina/AP) - Štrajk radnika u ključnojsrbijanskoj naftnoj rafineriji u Pančevu uzrokovao je u utoraknestašicu goriva, a građani stoje u redovima pred benzinskim postajamau nastojanju da naprave zalihe dizela i benzina.
BEOGRAD, 12. travnja 2005. (Hina/AP) - Štrajk radnika u ključnoj srbijanskoj naftnoj rafineriji u Pančevu uzrokovao je u utorak nestašicu goriva, a građani stoje u redovima pred benzinskim postajama u nastojanju da naprave zalihe dizela i benzina.

Radnici u rafineriji Pančevo blokirali su ulazna vrata kompanije prošloga petka, zahtijevajući 30-postotno povećanje plaća. U međuvremenu su odbili vladinu ponudu o rastu plaća za devet posto te su zaprijetili da će držati rafineriju pod blokadom sve dok im se ne ispune zahtjevi.

Trenutno plaća radnika u rafineriji u prosjeku iznosi 24.000 dinara ili 312 eura mjesečno.

U međuvremenu, nekoliko gradova u Srbiji izvijestilo je o nestašici benzina i dizela. Vodeće naftne kompanije priopćile su da građani kupuju i dva puta više goriva nego inače u strahu od nestašica.

Srbija je bila tijekom 1990-tih pogođena s nestašicama goriva dok je bila pod međunarodnim embargom zbog politike bivšeg predsjednika Slobodana Miloševića. Srbijanska vlada objavila je da neće udovoljiti radničkim zahtjevima te da razmatra hitan uvoz goriva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙