FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 25. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 25. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Sindikat hrvatskih zaštitara i čuvara istaknuo je u današnjem priopćenju da se zaštitari i čuvari za svoja radna i ljudska prava moraju izboriti sindikalnim djelovanjem i donošenjem granskog kolektivnog ugovora. Sindikat je u priopćenju reagirao na prošlotjedno ubojstvo zaštitara Nedjiljka Kozlice na parkiralištu hotela Jadran u Segetu Donjem i zatražio je da se preispitaju zakoni u zaštitarstvu, zakoni o nošenju i držanju vatrenog oružja, istaknuvši kako je potrebno ozbiljnije pristupiti predaji ilegalnog oružja.

ŠIBENIK - Pod nazivom "Humanitarno razminiranje 2005." danas je u hotelskom naselju Solaris kod Šibenika počelo trodnevno međunarodno savjetovanje "Upotreba i ispitivanje strojeva za razminiranje", koje je okupilo oko 150 predstavnika 63 organizacije iz 33 zemlje svijeta. Savjetovanje se održava u organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) i Centra za testiranje, razvoj i obuku. Skup je otvorio ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth, a predsjednik Savjeta HCR-a Đuro Brodarac istaknuo je da država ulaže izuzetne napore u rješavanje problema razminiranja, te da je cilj do kraja 2009. godine Hrvatsku u cijelosti očistiti od mina.

ŠIBENIK - U sinoćnoj prometnoj nesreći kod Žaborića, zbog koje se tim dijelom Jadranske magistrale još prometuje samo jednim trakom, usmrćeno je osam krava, a suputnica u prevrnutu kamionu lakše je ozlijeđena, priopćila je šibensko-kninska Policijska uprava. Nesreća se dogodila sinoć oko 23,45 sati kad je 31-godišnji P.K. iz Vinkovaca, upravljajući teretnim vozilom s prikolicom županjskih registracijskih oznaka, u kojem je prevozio stoku, zbog neprilagođene brzine u nepreglednu zavoju izgubio nadzor nad upravljačem i izletio izvan kolnika zbog čega se vozilo prevrnulo na krov.

ZAGREB - Vrhovni sud RH ovog će tjedna biti domaćin VI. Stalne konferencije predsjednika vrhovnih sudova zemalja srednje Europe, a glavna tema skupa bit će odgovornost sudaca za štetu. Predsjednici vrhovnih sudova Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske razmotrit će zakonodavni okvir i pravnu praksu vezanu uz situacije kada nastane šteta zbog nezakonitog ili nepravilnog rada sudaca, priopćeno je danas iz Vrhovnog suda RH. Predsjednik Vrhovnog suda RH Ivica Crnić jedini je sudionik Konferencije koji dolazi iz države koja nije članica EU, a u radu Konferencije, koja se svake godine održava u drugoj državi, sudjeluje od 2002. godine.

ZAGREB - Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet pozvala je sve zainteresirane da se prijave za E-learning akademiju, koja će omogućiti stjecanje znanja kroz različite oblike korištenja infomacijsko-komunikacijskih tehnologija. Ta će akademija, u organizaciji CARNeta i hrvatskih sveučilišta, započeti u listopadu ove godine. Nastava će se održavati putem videokonferencijskog sustava, na svim hrvatskim sveučilištima, kroz visok stupanj interakcije studenata i predavača.

ZAGREB - Biometeorološke prilike u Hrvatskoj bit će u utorak, srijedu i četvrtak razmjerno povoljne, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod. U utorak će smirivanje vremenskih prilika uzrokovati razmjerno povoljne biometeorološke prilike zbog čega će većina ljudi osjetiti poboljšanje općeg stanja. Jačanje anticiklone u srijedu povoljno će utjecati na ljude i većina će se osjećati dobro. Jednako će biti i u četvrtak, pa meteoropati i kronični bolesnici neće imati poteškoća uzrokovanih vremenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙