FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Brodsko-posavske županije

SLAVONSKI BROD, 2. svibnja 2005. (Hina) - Svečanim skupom u SlavonskomeBrodu obilježen je Dan Brodsko-posavske županije u spomen na svršetakvojno-redarstvene akcije "Bljesak" u kojoj su oslobođeni i okupiranidijelovi te županije.
SLAVONSKI BROD, 2. svibnja 2005. (Hina) - Svečanim skupom u Slavonskome Brodu obilježen je Dan Brodsko-posavske županije u spomen na svršetak vojno-redarstvene akcije "Bljesak" u kojoj su oslobođeni i okupirani dijelovi te županije.

U toj je prigodi predsjednik Stjepan Mesić podsjetio kako je zbog četverogodišnje okupacije cijela ta županija bila prometno odsječena.

"Oslobođenjem u 'Bljesku' Županija je ponovno rođena. Tek je tada u punom smislu mogla odgovoriti velikim zahtjevima za obnovom kuća i gospodarstva, smještajem prognanika i izbjeglica, obnovom prometne i komunalne infrastrukture", kazao je Mesić.

Procijenio je kako je danas 10 godina nakon "Bljeska" učinjeno puno, ali kako se još puno mora i činiti, posebno u razvoju poduzetničkih zona koje bi privlačile ulagače u proizvodnju i otvarale nova radna mjesta. No, dodao je, i velike proizvodne tvrtke poput "Đure Đakovića" trebaju biti snažni pokretači razvoja.

Mesić je ponovio kako usmjerenošću prema članstvu u EU Hrvatska nastoji ubrzati razvoj. Kako bi se to postiglo, treba što prije uskladiti hrvatski pravni sustav i poslovne standarde s EU-om, štiteći državne interese, dodao je.

Župan Mato Dorić istaknuo je kako je županijsko vodstvo proteklih godina osim pokretanja gospodarstva svoj rad temeljilo i na podizanju demokratskih standarda. Na svečanom skupu zaslužnim pojedincima i ustanovama uručene su ovogodišnje županijske nagrade i priznanja. Nagrade za životno djelo Zlatni grb primili su dipl. inž. građevine Tomislav Krpan te ugledni brodski psihijatar dr. Aleksandar Jelen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙