FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljen Dan Međimurske županije

ČAKOVEC, 30. travnja 2005. (Hina) - Dan Zrinskih, koji se slavi kao DanMeđimurske županije, obilježen je danas u Čakovcu bogatim cjelodnevnimprogramom i svečanom sjednicom Skupštine Međimurske županije, nakojoj su zaslužnima za djelovanje u prošloj godini dodijeljenenagrade Zrinski.
ČAKOVEC, 30. travnja 2005. (Hina) - Dan Zrinskih, koji se slavi kao Dan Međimurske županije, obilježen je danas u Čakovcu bogatim cjelodnevnim programom i svečanom sjednicom Skupštine Međimurske županije, na kojoj su zaslužnima za djelovanje u prošloj godini dodijeljene nagrade Zrinski.

Najviše županijsko priznanje, nagradu Zrinski ove godine dobili su predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza i Rukometnog kluba Perutnina Pipo-IPC iz Čakovca Željko Kavran, za zasluge u promicanju sporta, te publicist i novinar Dragutin Ovčar, za izuzetan doprinos i postignute rezultate u 40-godišnjem novinarskom radu. Svojim tekstovima za Vjesnik i Hinu, Ovčar je, ističe se u obrazloženju, objektivno u hrvatskoj javnosti promovirao Međimurje, a svojim je radom utjecao na naraštaje novinara i stekao status doajena međimurskog novinarstva.

Od institucija, nagradu Zrinski dobilo je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, za rezultate postignute u 60 godina rada, tvrtka Međimurske vode za izuzetne rezultate u proizvodnji i distribucije pitke vode te pročišćavanju otpadnih voda, te Organizacijski odbor Smotre hrvatske pučke popijevke iz Međimurja "Međimurske popevke", za njegovanje izvorne međimurske glazbe.

Nagrade je uručio međimurski župan Branko Levačić, a u ime nagrađenih zahvalio se Dragutin Ovčar.

Dan Zrinskih, odnosno Međimurske županije, obilježen je danas u Čakovcu mimohodom povijesnih postrojbi, polaganjem vijenaca u perivoju Zrinskih, koncertom ansambla Zrinske garde Čakovec, festivalom lovačke gastronomije, priredbom povijesnih plesova i drugim događanjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙