FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečana sjednica u povodu Dana Koprivničko-križevačke županije

KOPRIVNICA, 13. travnja 2005. (Hina) - Svečanom sjednicom Županijskeskupštine i uručenjem godišnjih nagrada danas jeKoprivničko-križevačka županija proslavila svoj dan.
KOPRIVNICA, 13. travnja 2005. (Hina) - Svečanom sjednicom Županijske skupštine i uručenjem godišnjih nagrada danas je Koprivničko-križevačka županija proslavila svoj dan.

Na svečanosti je bio i predsjednik Stjepan Mesić koji je uz čestitke Dana Županije i nagrađenima pohvalio prinos te županije hrvatskom gospodarskom razvoju.

S govornicima na svečanosti, koprivničko-križevačkim županom Josipom Friščićem, bjelovarsko-bilogorskim Damirom Bajsom i koprivničkim gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem predsjednik se Mesić složio da je osim nezaposlenosti jedna od glavnih zapreka gospodarskom razvoju prevelika državna centralizacija. Hrvatska je jedna od najcentraliziranijih država u Europi, ustvrdio je Mesić, zauzevši se za reforme javne uprave i javnog sektora te za što bržu prilagodbu standardima Europske unije.

Župan Friščić podsjetio je na gospodarske uspjehe postignute zajmovima i poticajima za više od 1100 programa. Iako je Koprivničko-križevačka županija među prvih šest po doprinosu gospodarskom razvoju i među prvima po poreznim obvezama i doprinosima, na začelju je kad joj se novac vraća iz državnog proračuna, istaknuo je. Zajedno s predsjednikom Županijske skupštine Zvonkom Hitrecom predao je godišnje županijske nagrade najuspješnijim pojedincima, tvrtkama i udrugama.

Nagradu za životno djelo, povelju i novčanu svotu od 29.925 kuna primio je Križevčanin Branko Zorko, jedan od najboljih hrvatskih atletičara i osvajač prvih odličja za Hrvatsku na europskim i svjetskim natjecanjima.

Za prinos ugledu i promicanju Županije nagrađeni su županijska Obrtnička komora i Djelatnost za transfuziju Opće bolnice "Dr. Tomislava Bardeka" u Koprivnici.

Nagrade za iznimna dostignuća u prošloj godini dobili su građevna tvrtka "Inž. Branko Međurečan" iz Kalinovca i najbolja hrvatska kuglačica Željka Orehovec iz Koprivnice.

Županijske zahvalnice dobili su KUD "Frana Galovića" iz Peteranca, KUD "Ivana Viteza Trnskog" iz Novigrada Podravskog, DVD "Đurđevac", obrtnik Zdravko Čorba iz Čepelovca i doktor stomatologije Ljiljana Sertić iz Virja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙