FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: obilježen svjetski dan Roma

VINKOVCI,7. travnja(HINA) - U organizaciji Udruge RomaVukovarsko-srijemske županije u hotelu "Slavonija" u Vinkovcimavečeras je obilježen Svjetski dan Roma.
VINKOVCI,7. travnja(HINA) - U organizaciji Udruge Roma Vukovarsko-srijemske županije u hotelu "Slavonija" u Vinkovcima večeras je obilježen Svjetski dan Roma.

Brojne goste, među kojima su se nalazili vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer i predsjednik Koordinacije nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije Josip Kel, pozdravio je na početku svečanosti predsjednik vukovarsko-srijemske Udruge Roma Seljman Gušani.

Na području Vukovarsko-srijemske županije živi dvjestotinjak Roma, a najveći problem s kojim se suočavaju je nezaposlenost, rekao je Gušani najavljujući kako će, pored školskog obrazovanja, romska djeca u toj županiji uskoro biti obuhvaćena i predškolskim odgojem koji će s organizirati u Vinkovcima i Vukovaru.

Iako je bilo predviđeno da se tijekom svečanosti obilježavanja Svjetskog dana Roma održi i kulturno-umjetnički program članova romskog Kulturno-umjetničkog društva "Evlija" iz Vinkovaca, uz prikaz plesova, običaja i pjesama romske nacionalne manjine u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zbog smrti Pape Ivana Pavla II, kulturno-umjetnički program je otkazan.

U kulturnom dijelu programa nastupila je samo Đeiljana Gušani koja je recitirala romske pjesme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙