FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rebiću i Šešelju uručene haške optužnice

ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Markica Rebić i Stjepan Šešelj,dvojica od četvorice haških optuženika koje se tereti za nepoštivanjesuda zbog otkrivanja identiteta zaštićenog svjedoka sa suđenjageneralu Tihomiru Blaškiću, preuzeli su danas na zagrebačkomŽupanijskom sudu haške optužnice.
ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Markica Rebić i Stjepan Šešelj, dvojica od četvorice haških optuženika koje se tereti za nepoštivanje suda zbog otkrivanja identiteta zaštićenog svjedoka sa suđenja generalu Tihomiru Blaškiću, preuzeli su danas na zagrebačkom Županijskom sudu haške optužnice.

Markici Rebiću, bivši šef SIS-a, uručena je optužnica što je u skladu sa zatraženom međunarodnom pravnom pomoći, Statutom Haškog suda i Ustavnim zakonom o suradnji s Haaškim sudom, izjavio je Rebićev branitelj Veljko Miljević po izlasku iz zgrade suda na Zrinjevcu.

Dodao je da je predajom optužnice optuženicima, učinjen prvi korak o kojemu bi Vlada odnosno Ministarstvo pravosuđa trebalo izvijestiti Haaški sud.

Nakon Rebića optužnicu je od suca Ratka Šćekića preuzeo i Stjepan Šešelj izdavač lista "Hrvatsko slovo". Njegov je odvjetnik Željko Olujić izjavio da je Šešelj pred sucem rekao kako se ne osjeća krivim. "Apsolutno je nemoguće da je Stjepan Šešelj počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret jer se radi o odavanju službene tajne, a Šešelj to nije mogao učiniti jer ne spada u krug ljudi koji mogu odati službenu tajnu, odnosno u one koji su imali pristup službenoj tajni", izjavio je Olujić.

Rebić i Šešelj nisu željeli novinarima ništa komentirati.

Neslužbeno se doznaje da će optužnica novinaru Domagoju Margetiću biti predana u pritvoru u kojemu se već nekoliko dana nalazi zbog nekih drugih razloga koji nisu povezani s haškom optužnicom.

Novinaru Ivici Marijačiću optužnica će biti uručena na zadarskom Županijskom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙