FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lenovo i IBM dovršili akviziciju

PEKING, 2. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Najveći kineski proizvođačračunala Lenovo i američki računalni div IBM izvijestili su odovršetku sporazuma čime će nastati treći najveći proizvođač računalau svijetu.
PEKING, 2. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Najveći kineski proizvođač računala Lenovo i američki računalni div IBM izvijestili su o dovršetku sporazuma čime će nastati treći najveći proizvođač računala u svijetu.

Po sporazumu teškom 1,75 milijardi dolara, koji je šokirao svijet kada je prvotno najavljen krajem prošle godine, Lenovo je kupio IBM-ov odjel osobnih računala.

Analitičari su sporazum ocijenili dosad najdramatičnijim primjerom širenja poslovanja jedne kineske kompanije u inozemstvo te nagovještajem onoga što svijet može očekivati od revitalizirane Kine u nadolazećim godinama i desetljećima.

"Zaključenje ove transakcije povijesni je događaj za Lenovo i obilježava novu eru za globalnu industriju osobnih računala", kazao je predsjednik Lenova Yang Yuanqing. "Nova strategija Lenova temelji se na onome što potrošači žele: visokokvalitetne proizvode i uslugu svjetske klase", kazao je.

Iznos od 1,75 milijardi dolara koji je Lenovo platio za akviziciju uključuje 650 milijuna dolara u gotovini i 600 milijuna dolara u dionicama Lenova. Složio se i da će preuzeti pola milijarde dolara vrijednih IBM-ovih obveza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙