FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjedi krajnje desnice na ulicama Madrida

MADRID, 17. travnja 2005. (Hina/AP) - Više tisuća prosvjednika krajnjedesnice u mimohodu je išlo ulicama Madrida noseći španjolske zastave iizražavajući nezadovoljstvo šefom vlade Joseom Luisom RodriguezomZapaterom kojeg optužuju za popustljivost prema nacionalistima.
MADRID, 17. travnja 2005. (Hina/AP) - Više tisuća prosvjednika krajnje desnice u mimohodu je išlo ulicama Madrida noseći španjolske zastave i izražavajući nezadovoljstvo šefom vlade Joseom Luisom Rodriguezom Zapaterom kojeg optužuju za popustljivost prema nacionalistima.

"Da živi jedinstvo Španjolske", skandiralo je mnoštvo, a neki prosvjednici nisu oklijevali da podignu ruku u fašistički pozdrav kojim se pozdravljalo u vrijeme generala Francisca Franca.

Prosvjednici su pozivali Zapatera, kojeg su nazvali "ništarijom", da "ne proda našu zemlju", smjerajući na porast separatizma u Baskiji i u Kataloniji. Po mišljenju konzervativaca iz krajnje desnice, šef vlade je odveć popustljiv prema nacionalistima, napose Baskijcima.

Prosvjed se vremenski podudara s regionalnim izborima u španjolskoj Baskiji. Birači trebaju odlučiti hoće li ponovno dati povjerenje Baskijskoj nacionalnoj stranci koja tu autonomnu pokrajinu želi proglasiti državom koja će se udružiti sa Španjolskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙