FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 1. svibnja 2005.(Hina) -
ZAGREB, 1. svibnja 2005.(Hina) -

OKUČANI- U Okučanima će se danas održati središnja državna svečanost u povodu 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Bljesak", a sudjelovat će predsjednik Republike, Hrvatskog sabora i Vlade, Stjepan Mesić, Vladimir Šeks i Ivo Sanader, te drugi visoki državni dužnosnici. Nakon polaganja vijenaca ispred Središnjeg križa u Okučanima, na nogometnom igralištu predsjedniku Republike i vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga Stjepanu Mesiću bit će podnijet prijavak. Nazočnima će se uz Mesića obratiti i predsjednik Hrvatskog sabora Šeks i premijer Ivo Sanader.

Oslobađajuća akcija "Bljesak" počela je 1. svibnja 1995. u 5,30 sati, a završila je sljedeći dan poslijepodne. U samo 31 sat oslobođeno je 500 četvornih kilometara i uspostavljen nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac. "Bljesak" je omogućio početak obnove i povratak prognanika u zapadnu Slavoniju. U "Bljesku" je sudjelovalo oko 7200 hrvatskih vojnika i policajaca. Oslobađajući zapadnu Slavoniju od srpskih okupatorskih snaga, poginula su 42 branitelja, a 162 su ranjena. Srpske su snage srušile zrakoplov hrvatskog pilota Rudolfa Perešina.

ZAGREB - Šest sindikalnih središnjica ove će godine zajednički obilježiti 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, u zagrebačkom parku Maksimiru, i to pod geslom "Politiku i političare u službu rada i radnika". Sindikat poljoprivrede, koji ima podružnicu u mesnoj industriji Sljeme, praznik će obilježiti prosvjedno. Njegovi će se predstavnici, naime, pridružiti radnicima Sljemena, koji od četvrtka prosvjeduju ispred Vlade. I ove godine će se 1. svibnja slaviti uz besplatni grah, kojega je osigurano 16.000 porcija. Prvi svibnja se kao međunarodni praznik rada u svijetu obilježava od 1889. godine, a u Zagrebu već od 1890., kao spomen na žrtve demonstracija u Chicagu 1886., gdje su radnici započeli borbu za bolje radne i životne uvjete.

UMAG - Privatizacija velikih državnih poduzeća putem tržišta kapitala čini se kao jedini način na koji bi obvezni mirovinski fondovi (OMF) mogli formirati značajnije portfelje domaćih dionica, mišljenje je člana Uprave Raiffesen društva za upravljanje OMF-om Srećka Žganeca, koje je iznio tijekom današnje završne rasprave Godišnje konferencije Varaždinske burze (VSE ) u Umagu. Stoga, jednako kao što su u dva dana rada konferencije isticali "klasični" ulagači - brokeri, i predstavnici mirovinskih fondova od države očekuju da se odluči da se barem dio preostalih dionica INA-e, T-HT-a, HEP-a, ali i HŽ-a ili Hrvatskih šuma privatizira putem burzi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙