FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. travnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 16. travnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

PULA - Predsjednici pulskih organizacija IDS-a i SDP-a, Valter Drandić i Denis Martinčić danas su u ime koalicijske liste IDS-SDP za lokalne izbore u Puli potpisali sporazum o suradnji s predsjednikom pulske Zajednice Talijana Fabriziom Radinom. Tom prigodom je rečeno da će koalicija IDS-SDP, ako osvoji vlast u Puli, poštivati stečena prava pripadnika talijanske nacionalne zajednice zajamčena statutom Grada te da će mjesta zamjenika gradonačelnika i potpredsjednika Gradskoga vijeća pripasti talijanskoj manjini. Ujedno će se, kako se danas čulo, povećati proračunska sredstva namijenjena sufinanciranju djelatnosti Zajednice Talijana u Puli.

OSIJEK - U organizaciji osječke Udruge antifašističkih boraca i antifašista u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu danas je obilježena 60. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašističke okupacije, 14. travnja 1945. godine. Pozdravljajući sudionike svečanosti osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić kazao je kako je antifašizam ugrađen u preambulu Ustava Hrvatske kao jedan od temelja ove države te da antifašizam ne treba pripadati niti jednoj idelogiji, već to treba biti normalno stajalište svih onih koji se protive mržnji i nesnošljivosti.

SINJ - Redovna skupština Viteškog alkarskog društva prihvatila je danas financijski plan za ovu godinu od peko šest milijuna kuna od kojih će polovica biti utrošena za alkarske dvore čija će izgradnja početi ovoga ljeta. Ostalo su redovni troškovi rada društva i održavanja alkarskih svečanosti. Skupština je prihvatila izvještaje o jednogodišnjem radu. Skupština je odlučila o prijemu novih 78 članova od kojih su više od polovice članovi sinjske HVIDRE. To je u dugoj povijesti Sinjske alke prvi put tako veliko primanje u članstvo društva koje će sada imati 271 člana. Ovogodišnje, 290. alkarske svečanosti i natjecanja održat će se u nedjelju, 7. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙