FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 24. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 24. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - U ponoć je službeno počela izborna kampanja za predstojeće lokalne izbore, koji će se održati 15 svibnja. Kampanja će trajati do ponoći 13. svibnja, kada počinje izborna šutnja. Na lokalnim izborima građani će odlučiti o svojim predstavnicima u 426 općinskih i 123 gradska vijeća, te u 20 županijskih i Skupštini Grada Zagreba. Bira se ukupno 8.377 članova predstavničkih tijela. Građani biraju neposredno, tajnim glasovanjem i proporcionalnim sustavom, tako da cijelo područje općine, grada ili županije čini jednu izbornu jedinicu.

ZAGREB - Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da je jučer u Sesvetama zabilježen pokušaj ubojstva vlasnika kafe bara. Napadnuti vlasnik kafe bara u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama teže je ozlijeđen i u bolnici je, a trojica osumnjičenih, od kojih su dvojica maloljetnici, privedeni su na kriminalističku obradu, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

ZAGREB - Na Županijskom sudu u Splitu sutra počinje suđenje Jozi Đuzelu (49) optuženom za ubojstvo predsjednika splitske HVIDR-e Andrije Bartulića, umirovljenog pukovnika HV i pokušaj ubojstva direktora tvrtke HVIDR-a Dalibora Gabele 8. listopada prošle godine. Prema optužnici, Đuzel se toga dana ispred garaže u Ulici Ruđera Boškovića kojom upravlja tvrtka HVIDR-a, oko 22.10 sati u društvu prijatelja Vinka Oreča (37) u alkoholiziranom stanju posvađao s Bartulićem, Gabelom i djelatnikom tvrtke Nikšom Amižićem zbog nepodmirenih računa za grijanje i garažu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙