FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 30. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 30. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Na predizbornom zboru Društva hrvatskih književnika (DHK) danas su u Zagrebu predloženi književnici Stjepan Čuić, Miro Gavran i Hrvoje Hitrec kao kandidati za novog predsjednika Društva. Optuženik Haškog suda Stjepan Šešelj, književnik i ravnatelj tjednika za kulturu Hrvatskog slova, pozvao je Zbor da ga podupre protiv kampanje koja se u javnosti oko najnovijih optužnica vodi protiv njega i Hrvatskog slova. Zbor ga je podupro, kako je rekao književnk Josip Pavičić, kandidaturom na mjesto dopredsjednika Društva.

ZAGREB - Dvojica uhićenika od kojih je jedan osumnjičen da je 2001. krivotvorio putovnicu haškog bjegunca Ante Gotovine, zadržani su u dvodnevnom pritvoru. "Dvojica osumnjičenika djelomično su iznijela svoju obranu, a nakon saslušanja, odredio sam im 48-satno zadržavanje u pritvoru", izjavio je Hini kasno sinoć istražni sudac Vladimir Palinić. Tužiteljstvu su kazneno prijavljene i dvije osobe zbog poticanja na krivotvorenje putovnice i pomaganje haškom otpuženiku Gotovini u bijegu. U medijima se nagađa da je jedan od njih Marijan Pedišić iz Gotovinina odvjetničkog tima. On je sinoć za HTV izjavio kako nikakvu službenu informaciju o kaznenoj prijavi nema i ustvrdio da je "apsolutna neistina" da je bio umiješan u krivotvorenje putovnice.

ZAGREB - Na većini cesta promet je slabe do srednje gustoće i vozi se bez većih zastoja, kraći su zastoji mogući na dijelovima cesta gdje su u tijeku radovi na obnovi kolnika. Ulaz osobnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bregana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙