FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 26. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 26. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Vlada je u potpunosti sinoć odbacila "neistinite i tendenciozne konstrukcije objavljene u današnjem Večernjem listu o tobožnjoj smjeni ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt i ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića". "Vlada, u kojoj ministrica Vesna Škare-Ožbolt sudjeluje kao koalicijski partner, ovakve napise drži jeftinim pokušajem političke destabilizacije i smišljenom platformom uoči lokalnih izbora", stoji u Vladinom priopćenju. Vlada napominje da "potpuno suprotno od tih tvrdnji i neutemeljenih zaključaka objavljenih u tekstu Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo unutarnjih poslova normalno obavljaju svoje svakodnevne poslove". Večernji list tvrdi kako je "Mlinarićev odlazak s funkcije ministra unutarnjih poslova vezan uz široku distribuciju britanskog non-papera, u kojem se hrvatskoj policiji savjetuje kako otkriti skrovište generala Gotovine". Što se tiče Vesne Škare Ožbolt, Večernji list piše "premda je tajne službe već dugo sumnjiče da je upravo ona česti novinski izvor o haaškim temama, odlučeno je da se na mjestu ministrice pravosuđa zadrži dok ne prođu lokalni izbori".

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je jučer da će premijer Ivo Sanader na današnjem sastanku u Luxsembourgu članove radne skupine Europske komisije izvijestiti o tome što je Hrvatska poduzela protiv onih koji su pomagali u bijegu haškim bjeguncima. Mesić je, gostujući u emisiji "S predsjednikom uz kavu" Hrvatskog radija, rekao kako je jasno da Hrvatska ne bi dvojila oko izručenja Gotovine kada bi on bio u Hrvatskoj. Izrazio je nadu da će materijal koji je pripremilo Vijeće za nacionalnu sigurnost biti korak naprijed u vjerodostojnosti Hrvatske.

ZAGREB - Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa na današnjoj bi sjednici, među ostalim, trebalo donijeti prvu procjenu dara što ga je dobio neki dužnosnik. Od Povjerenstva je to zatražila HSS-ova zastupnica Ljubica Lalić, koja nije sigurna prelazi li vrijednost crteža koji je dobila na dar zakonsku granicu od 500 kuna. Riječ je o akvareliziranom crtežu dimenzija 30X50 centimetara, što ga je Lalić dobila od maloljetnog slikara Gorana Grubića, štićenika Odgojnog zavoda Turopolje. Povjerenstvo bi trebalo donijeti i konačne odluke u slučajevima požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka i župana Ivana Šprlje, te odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙