FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitu uklonjeni plakati s fotografijom generala Gotovine

SPLIT,30. travnja 2005.(Hina) - Splitski komunalci uklonili su danasplakate s fotografijama generala Ante Gotovine postavljene na pročeljuzgrade Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) na Narodnom trgu - Pjaci iu gradskom kotaru Mejaši.
SPLIT,30. travnja 2005.(Hina) - Splitski komunalci uklonili su danas plakate s fotografijama generala Ante Gotovine postavljene na pročelju zgrade Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) na Narodnom trgu - Pjaci i u gradskom kotaru Mejaši.

Plakati su uklonjeni na temelju odluke splitskog gradskog Poglavarstva na jučerašnjoj zatvorenoj sjednici, a prilikom njihovog uklanjanja nije bilo izgreda.

Splitski dogradonačelnik željko Sikirica izjavio je kako je Poglavarstvo, u sklopu priprema za proslavu blagdana Svetoga Dujma, između ostalog donijelo odluku o uklanjanju svih plakata i panoa postavljenih bez odobrenja i znanja mjerodavnih.

"Osim plakata s Gotovininim fotografijama uklonjeno je još desetak plakata i panoa u različitim djelovima grada, uglavnom u središtu, s obzirom da su postavljeni bez suglasnosti "ho ruk" sistemom", kazao je Sikirica. Dodao je da je skupina građana s Mejaša naknadno zatražila dopuštenje te da je postupak o tome još u tijeku.

Plakat na zgradu HČSP-a, čije je pročelje sastavni dio zidina Dioklecijanove palače, ta je stranka postavila sredinom ožujka ove godine. Na Mejašima je plakat Gotovine postavila skupina građana početkom veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙