FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Slabiji odaziv na birališta

RIM, 3. travnja 2005. (Hina/AR) - Na birališta u Italiji danas do 19sati odazvalo se 41,1 posto od gotovo 42 milijuna upisanih birača, štoje manje nego na prošlim regionalnim izborima, ali se 2000. godineglasovalo samo u nedjelju, dok će sada birališta biti otvorena i uponedjeljak 4. travnja do 15 sati.
RIM, 3. travnja 2005. (Hina/AR) - Na birališta u Italiji danas do 19 sati odazvalo se 41,1 posto od gotovo 42 milijuna upisanih birača, što je manje nego na prošlim regionalnim izborima, ali se 2000. godine glasovalo samo u nedjelju, dok će sada birališta biti otvorena i u ponedjeljak 4. travnja do 15 sati.

Talijani biraju predsjednike i nova regionalna vijeća u 13 od 20 regija te u 366 općina. Trebalo se glasovati i u regiji Basilicati, ali su tu izbori odgođeni za 17. i 18. travnja. Nove uprave biraju se u regijama Piemonte, Lombardia, Veneto, Liguria, Emilia Romagna, Toscana, Umbria, Marche, Lazio, Abruzzo, Campania, Puglia i Calabria.

Birališta se u nedjelju zatvaraju u 22 sata, da bi se u ponedjeljak ponovno otvorila u sedam sati i bila zatvorena u 15 sati kada bi se trebale objaviti i prve projekcije rezultata.

Prema nekim pokazateljima pobjedu bi trebali odnijeti kandidati lijevog centra, odnosno osvojiti većinu od 13 regija.

Danas su se pojavili neki plakati političara posvećeni Papinoj smrti ili sa slikama kandidata i Pape. Ministarstvo unutarnjih poslova zatražilo je da se plakati stranaka posvećeni Papi odmah uklone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙