FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Diskusija o trgovini ljudima u Mostaru: Kriminalne strukture jače od države

MOSTAR, , 30. travnja 2005. (Hina) - Kriminalne strukture u BiH kojese bave trgovinom ljudi, a posebice žena, u pojedinim su segmentimasnažnije od države, izjavila je Fadila Hadžić, koordinatorica za BiHMeđunarodne organizacije "La Strada" koja se bavi borbom protivtrgovine ljudima.
MOSTAR, , 30. travnja 2005. (Hina) - Kriminalne strukture u BiH koje se bave trgovinom ljudi, a posebice žena, u pojedinim su segmentima snažnije od države, izjavila je Fadila Hadžić, koordinatorica za BiH Međunarodne organizacije "La Strada" koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima.

Hadžić je svoju ocjenu iznijela tijekom panel diskusije organizirane u subotu u Mostaru tijekom koje se raspravljalo o doprinosu nevladinih organizacija borbi protiv trgovine ljudima.

Hadžić nadalje drži da vlasti u BiH nedovoljno uvažavaju vladine organizacije koje upozoravaju na golem problem trgovine ljudima. Prije su u Bosni i Hercegovini za potrebe prostitucije krijumčarene djevojke iz zemalja srednje i jugoistočne Europe ali, kako upozorava Fadila Hadžić, u posljednje vrijeme u BiH je u velikom porastu trgovina domaćim djevojkama, često i maloljetnicama. Unatoč zabrinjavajućim razmjerima trgovine ženama, tvrdi Hadžić, dosad su u BiH samo dvije osobe sudski osuđene zbog sudjelovanja u lancu krijumčarenja djevojkama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙