FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Oteli teretnjake s 48 tona šećera

ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija traga za32-godišnjim Austrijancem i nepoznatim muškarcem koji su, uz pomoćdvojice uhićenih hrvatskih državljana, na autocesti Zagreb-Lipovacoteli dva teretnjaka s ukupno 48 tona šećera.
ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija traga za 32-godišnjim Austrijancem i nepoznatim muškarcem koji su, uz pomoć dvojice uhićenih hrvatskih državljana, na autocesti Zagreb-Lipovac oteli dva teretnjaka s ukupno 48 tona šećera.

Nesvakidašnji zločin dogodio se 14. travnja oko 13,30 sati kada su, kako kažu u policiji, četvorica osumnjičenika na naplatnim kućicama Sv. Helena kod Sv. Ivana Zeline svijetlećim palicama sa znakom "stop", nalik policijskim, zaustavili dva teretna vozila s prikolicama. Teretnjaci su u vlasništvu tvrtke iz Prozora u BiH, a svaki je prevozio 24 tone šećera.

Četvorica osumnjičenika su potom vozačima iz BiH naredili da krenu za Zagreb na adresu poduzeća 32-godišnjeg Austrijanca. On je vozačima rekao da teretnjake i robu plijene jer im je vlasnik dužan nekoliko rata leasing kredita kojim je kupio ta vozila.

Osumnjičeni 45-godišnji hrvatski državljanin i nepoznati muškarac sjeli su na suvozačka mjesta u teretnjake, a Austrijanac i 26-godišnji hrvatski državljanin pratili su ih u "opel vectri" i "audiju A4". Kada su došli do poduzeća osumnjičeni su vozačima teretnjaka naredili da izađu iz vozila, uzeli im ključeve, te dokumentaciju vozila i robe, a potom ih je 45-godišnji osumnjičenik odvezao do motela Plitvice.

Dvojica vozača iz BiH, u dobi od 48 i 42 godine, nazvali su policiju i prijavili otmicu i krađu vozila i robe.

U policiji kažu da četvorica osumnjičenika nisu bili naoružani. Dvojica od njih su pronađena i uhićena te su nakon kriminalističke obrade privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, dok se za organizatorom skupine iz Austrije i nepoznatim osumnjičenikom i dalje traga.

Vozila sa šećerom su pronađena i vraćena vlasniku u BiH, a dvojica uhićenih osumnjičenika prijavljeni su za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oduzimanje tuđe pokretne stvari.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je da je odvjetnik 32-godišnjeg Austrijanca nazvao policiju i rekao da je njegov klijent trenutno zauzet nekim poslovnim obvezama, nakon kojih će doći i prijaviti se policiji, gdje ga, kako je rekla, čeka kaznena prijava zbog poticanja na počinjenje kaznenog djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙