FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb dobiva prvi pseći WC

ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Zagreb će biti prvi grad u Hrvatskojkoji će dobiti pseći WC, i time se pridružiti drugim velikim europskimgradovima koji svojim kućnim ljubimcima u parkovima osiguravajuprigodno mjesto za obavljanje nužde.
ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Zagreb će biti prvi grad u Hrvatskoj koji će dobiti pseći WC, i time se pridružiti drugim velikim europskim gradovima koji svojim kućnim ljubimcima u parkovima osiguravaju prigodno mjesto za obavljanje nužde.

Projekt postavljanja psećih WC-a u zagrebačkim parkovima osmislili su Zeleni demokrati. U gradu Zagrebu registrirano je 26.000 pasa i 50.000 mačaka.

Ta će stranka prvi pseći WC postaviti 2. svibnja na Svačićevom trgu, a sljedeći dan, 3. svibnja u parku Stara Trešnjevka, u parku na Trgu Ivana Kukuljevića te parkovima u Gruškoj i Švarcovoj ulici.

Pseći WC je velik 20 četvornih metara. Riječ je o drvenom ogradom ograđenoj površini u parku, u kojoj će se nalaziti zemlja, a kasnije struktura s pijeskom, rekao je Hini glavni tajnik Zelenih demokrata Adrian Majher. Uz ogradu će se postaviti kontejner u koji će vlasnici pasa moći bacati izmet koji njihov ljubimac obavi u psećem WC-u. Gradska čistoća odvozit će kontejner.

Majher je rekao da žele potaknuti gradske vlasti da se pozabave tom "psećom problematikom". U brojnim zagrebačkim dječjim parkovima psi obavljaju nuždu, onečišćujući djeci prostor za igru. U svim europskim gradovima postoje pseći WC-i, ističe Majher.

Zeleni demokrati pseće WC-e postavljaju u sklopu kampanje za lokalne izbore. Predstavit će program unapređenja parkova kako bi postali dio kulturno-turističke ponude grada Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙