FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena knjiga E. Kishona "Priče o životinjama"

ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Iz tiska je upravo izišla knjigaizraelskog književnika Ephraima Kishona "Priče o životinjama", a osim"najbolje supruge na svijetu" i njegove djece, tematika priča suživotinje - od normalnih i dvorišnih kućnih ljubimaca do nedužnogmagarca pa cirkuskih lavova te jednodnevne muhe, dosadne kao noćnamora, kao i priče o tome kako dresirati psa, otjerati muhu, nahranitilava i druge.
ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Iz tiska je upravo izišla knjiga izraelskog književnika Ephraima Kishona "Priče o životinjama", a osim "najbolje supruge na svijetu" i njegove djece, tematika priča su životinje - od normalnih i dvorišnih kućnih ljubimaca do nedužnog magarca pa cirkuskih lavova te jednodnevne muhe, dosadne kao noćna mora, kao i priče o tome kako dresirati psa, otjerati muhu, nahraniti lava i druge.

Kishonove knjige do sada su tiskane u 43 milijuna primjeraka i prevedene na 37 jezika. Obiteljske priče "Kod kuće je najgore" najčitanija je hebrejska knjiga poslije Biblije, a na hrvatski je prevedeno 18 Kishonovih knjiga.

Ephraim Kishon (1924.-2005.) rođen je u Budimpešti kao Ferenc Hoffmann. Godine 1944. poslan je njemačkim transportom u logor smrti u Sobibor u Poljskoj, ali se spašava tajeći svoje židovsko podrijetlo. Nakon rata završava kiparstvo u metalu na Likovnoj akademiji u Budimpešti.

Od 1945. piše kazališne komade i satire, a 1947. osvaja prvu nagradu na natječaju za najboji roman u Mađarskoj svojim prvijencem "Moj češalj". Godine 1949. odlazi iz Mađarske u Izrael gdje postaje popularni satiričar Ephraim Kishon. Umro je krajem siječnja ove godine u svome domu u Švicarskoj.

Knjiga "Priče o životinjama" na 144 stranice izdana je u nakladi Hena coma, s njemačkog ju je preveo Zlatko Crnković, a urednik izdanja je Fikret Cacan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙