FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 23. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 23. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

BEČ - Policija i banke plijene u eurozoni sve veće količine krivotvorenog novca, objavio je ravnatelj Europol-ova odjela za krivotvorenje novca Winfried Preuss u razgovoru za muenchenski tjednik "Focus". Tako je u 2004. zaplijenjeno 900 tisuća krivotvorenih novčanica ukupne vrijednosti 45 milijuna eura u odnosu na samo 570 tisuća krivotvorenih novčanica otkrivenih u 2003., navodi Preuss. Znatan dio novca koristi se za kupovinu rabljenih automobila. "U takvom poslu koji se obično obavlja preko vikenda kupcu rijetko kada ostaje dovoljno vremena da provjeri autentičnost novčanica od 200 i 500 eura", tumači Preuss.

HONG KONG - Kineski se muškarci nemaju nikakva razloga osjećati inferiornima u pogledu veličine svojih spolovila, objavljeno je u studiji izrađenoj u Hong Kongu, u kojoj je dokazano da su Kinezi ispod pojasa "al pari" s drugim muškarcima diljem svijeta. Grupa hongkoških znanstvenika proteklih je pet mjesecima etničkim Kinezima dobrovoljcima u dobi od 23 do 93 godine mjerila spolovila u opuštenom stanju. Prosječna dužina iznosila je 8.5 centimetara što otprilike odgovara mjerama u ostatku svijeta. Iz studije je također zaključeno da visina muškarca nema nikakve veze s dimenzijama penisa

LONDON - Pilotkinja British Airwaysa koja je htjela raditi skraćeno kako bi bila sa svojim djetetom, dobila je u petak parnicu zbog spolne diskriminacije na radnom sudu koji je pandan francuskom vijeću Prudhommes. Kada se lani Jessica Starmer (26) vratila s porodiljnog dopusta zatražila je od British Airwaysa da radi pola radnog vremena, što joj nije omogućeno. Pozivajući se na sigurnosne razloge koji vrijede kako za muškarce, tako i za žene, tvrtka je pilotkinji nametnula tričetvrtinsko radno vrijeme. Starmerova se obratila sudu koji je presudio u njezinu korist. British Airways zapošljava tri tisuće pilota, od čega su 152 žene.

RIM - Vlasnici pasa u Torinu morat će platiti kaznu od 500 eura, ako ne izvedu psa barem tri puta dnevno, stoji u novom propisu gradskog vijeća. Građanima je također zabranjeno bojenje dlake pasa kao i "svaki oblik zlostavljanja životinja" zbog estetskih razloga, kao što je rezanje noktiju, predviđa novi zakon koji će uskoro biti donesen u torinskom gradskom vijeću. "U Torinu će biti nezakonito pretvarati pse u smiješne kitnjaste igračke", prenosi list La Stampa. Talijani već mogu biti kažnjeni s 10.000 eura i provesti godinu dana u zatvoru ako zlostavljaju ili napuste svoje kućne ljubimce, no novi torinski propis ide u puno veće detalje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙