FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šetnja psa triput dnevno ili kazna od 500 eura

TORINO, 23. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Vlasnici pasa u Torinu moratće platiti kaznu od 500 eura, ako ne izvedu psa barem tri puta dnevno,stoji u novom propisu gradskog vijeća.
TORINO, 23. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Vlasnici pasa u Torinu morat će platiti kaznu od 500 eura, ako ne izvedu psa barem tri puta dnevno, stoji u novom propisu gradskog vijeća.

Građanima je također zabranjeno bojenje dlake pasa kao i "svaki oblik zlostavljanja životinja" zbog estetskih razloga, kao što je rezanje noktiju, predviđa novi zakon koji će uskoro biti donesen u torinskom gradskom vijeću.

"U Torinu će biti nezakonito pretvarati pse u smiješne kitnjaste igračke", prenosi list La Stampa.

Talijani već mogu biti kažnjeni s 10.000 eura i provesti godinu dana u zatvoru ako zlostavljaju ili napuste svoje kućne ljubimce, no novi torinski propis ide u puno veće detalje.

Tako primjerice u zakonu stoji da se psi mogu šetati i uz bicikl, "no tako da to previše ne izmori psa".

Talijani se općenito smatraju nacijom koja voli životinje, pa su tako u brojnim gradovima mačke zaštićene zakonom. Pa ipak, oko 150.000 pasa i 200.000 mačaka biva napušteno svake godine, tvrde talijanske udruge za zaštitu životinjskih prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙