FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština europskih regija o ulozi regija u Europi

DUBROVNIK, 29. travnja 2005. (Hina) - Uloga regija u Europi - scenarijza 2010. bila je tema danas u Dubrovniku održane plenarne sjednicekomiteta za institucionalne poslove Skupštine europskih regija.
DUBROVNIK, 29. travnja 2005. (Hina) - Uloga regija u Europi - scenarij za 2010. bila je tema danas u Dubrovniku održane plenarne sjednice komiteta za institucionalne poslove Skupštine europskih regija.

Konferenciju je organizirala Skupština europskih regija, a okupila je više od 100 prestavnika iz regija diljem Europe.

"Uloga regija u Europi svake godine sve više jača, te je njihovo uključivanje u sve aspekte europskog vladanja stoga ključno za uspjeh europskog projekta", jedan je od najvažnijih zaključaka današnjeg skupa.

Uz konkretnu suradnju te razmjenu iskustava glavne aktivnosti Skupštine europskih regija jesu i utjecaj na političko odlučivanje i odluke koje imaju važnost za razvitak regija, kazali su potpredsjednik Komiteta Lars Gerhard Westberg i glavni tajnik Skupštine europskih regija i Klaus Klipp.

Također su istaknuli kako će, kad se prevlada trenutačna pat pozicija između Europske komisije i Republike Hrvatske, upravo regije biti te koje će preuzeti glavnu ulogu u pripremanju zemlje za članstvo u EU.

Sudionike današnje konferencije pozdravili su i župan Dubrovačko-neretvanski Ivan Šprlje te gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙