FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 16. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 16. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ŠIBENIK - Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata na današnjem je sastanku Glavnog odbora u Šibeniku zatražila da se donese zakon o proglašenju zaslužnih hrvatskih branitelja ili heroja Domovinskog rata. Predsjednik Zajednice Tom Kačinari istaknuo je na konferenciji za novinare kako je deset godina nakon oslobodilačke akcije Oluje konačno vrijeme da Sabor i hrvatska javnost podrže donošenje takva zakona. Dodao je, kako bi glavni kriteriji za dobivanje statusa zaslužnog branitelja trebali biti vrijeme uključivanja u Domovinski rat i časni ratni put.

ZADAR - Zadarska županija danas je nizom priredaba proslavila svoj Dan, 16. travnja, a njezin župan Ivo Grbić je na svečanoj akademiji rekao da se ta županija potvrdila kao najperspektivnija hrvatska regija. Među najvažnijima i najskupljima je izgradnja vodovoda za zadarsko zaleđe, projekt vrijedan 160 milijuna kuna čijom će provedbom vodu dobiti 23 mjesta, odnosno 20 tisuća stanovnika. Najuspješnijim ustanovama i pojedincima na svečanoj sjednici uručene su i nagrade Zadarske županije, a nagrada za životno djelo dodijeljena je zadarskom nadbiskupu u miru msgr. Marijana Oblaku koji je bio zadarski nadbiskup od 1969. do 1996.

SLAVONSKI BROD - Hrvatski blok - pokret za modernu Hrvatsku (HB) održao je danas u Slavonskome Brodu 4. opći izvještajni sabor, na kojem je u završnoj izjavi optužio vladajuću Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ) da se sluganski odnos prema međunarodnoj zajednici. HB u završnoj izjavi, uz ostalo, ocjenjuje kako je HDZ pokazujući "bespogovornu poslušnost inozemnim centrima moći omogućio da Međunarodni monetarni fond kreira gospodarsku politiku, a Haški sud i Europska unija hrvatsku političku mitologiju". Predsjednik HB-a Ivić Pašalić je i na konferenciji za novinare ocijenio da je osnovno obilježje trenutnog stanja u Hrvatskoj "sluganska politika koja vlada parlamentarnom većinom, ali i najvećim dijelom parlamentarne oporbe".

KUTJEVO - Općinsko središte Kutjevo od danas ima Trg posvećen graševini. U sklopu svečanosti otvorenja Trga, u čije je uređenje uloženo 4,3 milijuna kuna, simbolično su otvoreni i radovi na uređenju edukacijskog centra s vinskom akademijom u kombinatu Kutjevo. Novouređeni trg otvorio je požeški župan Anto Bagarić, a načelnik općine Kutjevo Ante Pavković rekao je da im imenovanjem trga po graševini nije bila nakana prkositi zakonu (o sigurnosti prometa na cestama), nego su samo htjeli pokazati koliko tamošnjim ljudima znači graševina.

GOSPIĆ - Vodstvo Ženskog košarkaškog kluba Gospić-Industrogradnja odbacilo je danas na konferenciji za novinare optužbe da svojoj košarkašici koja je prijavila pokušaj silovanja nije pružio primjerenu zaštitu. Policijska uprava ličko-senjska izvijestila je jučer da je zbog sumnje da je silovao 28-godišnju američku košarkašicu koja igra za KK Gospić-Industrogradnju uhitila 57-godišnjeg J.M. iz Bilaja. Na konferenciji je bila i košarkašica K.M.J., koja je među ostalim izjavila da je od kluba dobila svu potrebnu zaštitu, zahvalivši i što joj je dan pristanak na traženi raskid ugovora. Javnosti se danas obratio i muškarac J.M. kojeg je policija osumnjičila za pokušaj silovanja rekavši da je riječ je o montiranom procesu i da odbacuje optužbe.

MARIJA BISTRICA - Pedesettrogodišnjak iz Podgorja Bistričkog poginuo je danas oko 12,40 sati kad je na njega palo stablo kestena, javila je Policijska uprava krapinsko - zagorska. Do nesreće je došlo za vrijeme akcije proširivanja seoskog puta, kada su mještani rušili drva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙