FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: PROSVJED RADNIKA SLJEMENA NA MARKOVU TRGU

ZAGREB: PROSVJED RADNIKA SLJEMENA NA MARKOVU TRGUZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Radnici "Sljemena" drugi dannastavljaju prosvjedovati na Markovu trgu jer se jučer spredstavnicima Vlade nisu uspjeli dogovoriti oko ispunjenja svojihzahtjeva.
ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Radnici "Sljemena" drugi dan nastavljaju prosvjedovati na Markovu trgu jer se jučer s predstavnicima Vlade nisu uspjeli dogovoriti oko ispunjenja svojih zahtjeva.

Radnici prosvjeduju pred Vladom jučer od podne zahtijevajući isplatu tri zaostale plaće i vraćanje dionica "Sljemena" Hrvatskom fondu za privatizaciju što je ranije dogovoreno u Vladinom Uredu za socijalno partnerstvo.

Noć na Markovu trgu u vrećama za spavanje provelo je 60-ak radnika, a tijekom dana pridružit će im se ostali od ukupno 300-tinjak zaposlenih.

Upozorili su da će "pred Vladom ostati ako treba i do Božića" ne ispune li se njihovi zahtjevi.

Sindikat poljoprivrede koji je organizirao prosvjed tvrdi da je tvrtka "Finagra", većinski vlasnik "Sljemena", nezakonito ušla u to poduzeće kako bi zaustavila proizvodnju i prodala zemljište za ekstra profit.

Na jučerašnjem sastanku sindikalaca s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom dogovoreno je da će se danas u 12 sati sastati predstavnici Sindikata, Vlade, "Finagre" i Privredne banke Zagreb kako bi pokušali riješiti probleme "Sljemena".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙