FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici "Sljemena" nastavili prosvjed pred Vladom

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - O sudbini poduzeća Sljeme, čijiradnici od podneva prosvjeduju na Markovu trgu, sutra će u podne uVladi razgovarati predstavnici sindikata Sljemena, Vlade, tvrtkeFinagre - većinskog vlasnika Sljemena, Privredne banke Zagreb iVladina Ureda za socijalno partnerstvo, najavio je danas predsjedniksindikata poljoprivrede Josip Pavić.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - O sudbini poduzeća Sljeme, čiji radnici od podneva prosvjeduju na Markovu trgu, sutra će u podne u Vladi razgovarati predstavnici sindikata Sljemena, Vlade, tvrtke Finagre - većinskog vlasnika Sljemena, Privredne banke Zagreb i Vladina Ureda za socijalno partnerstvo, najavio je danas predsjednik sindikata poljoprivrede Josip Pavić.

Razgovor sindikata s predstavnicima Vlade, koji se trebao održati nakon današnje Vladine sjednice, otkazan je, a sindikalce je o održavanju sutrašnjeg sastanka obavijestio predstojnik Vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović.

Šezdesetak radnika Sljemena do sutra će prespavati na Trgu sv. Marka, a ujutro će im se pridružiti i ostalih dvjestotinjak radnika tog poduzeća.

Predstavnici radnika najavili su da će pred Vladom ostati dok se ne isplate tri zaostale plaće i vrate dionice Sljemena Hrvatskom fondu za privatizaciju, na temelju dogovora s Vladinim Uredom za socijalno partnerstvo.

Sindikalci optužuju većinskog vlasnika Sljemena tvrtku Finagru da je ušla u Sljeme samo kako bi ugasila proizvodnju i za ekstraprofit prodala zemljište, te da je Finagra postala vlasnikom tvrtke nezakonito.

Prije više od mjesec dana USKOK-u su predali dokumentaciju o kriminalu u privatizaciji Sljemena i poslovanju od ulaska Finagre. Finagra pak tvrdi da nije sudjelovala u pretvorbi i privatizaciji Sljemena, niti da je na kriminalan način kupila dionice Sljemena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙