FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Sljemena nastavljaju prosvjedovati

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Radnici Sljemena odlučili sunastaviti u podne početi prosvjed na Markovu trgu, jer nisu uspjelirazgovori s Vladom o ispunjavanju sindikalnih zahtjeva.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Radnici Sljemena odlučili su nastaviti u podne početi prosvjed na Markovu trgu, jer nisu uspjeli razgovori s Vladom o ispunjavanju sindikalnih zahtjeva.

Tristotinjak radnika Sljemena došlo je oko podneva na Markov trg tražiti isplatu tri zaostale plaće i vraćanje dionica Sljemena Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

Čelnici Sindikata poljoprivrede, koji vode prosvjednike, u Vladi su razgovarali s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom, a novi krug razgovora trebao bi se nastaviti nakon sjednice Vlade koja je počela oko 14 sati.

Polančec je rekao sindikalcima da će članovima Vlade prenijeti njihove zahtjeve.

Dogovoreno je da će Polančec u petak okupiti predstavnike Vlade, sindikata, Privredne banke Zagreb i tvrtke Finagre, koja je većinski vlasnik Sljemena, radi rješavanja problema, rekao je regionalni sindikalni povjerenik Ivica Rogić.

Predstavnici radnika najavili su da će pred Vladom ostati dok se ne isplate zaostale plaće i vrate dionice Sljemena HFP-u, temeljem dogovora s Vladinim Uredom za socijalno partnerstvo.

Sindikalci optužuju većinskog vlasnika Sljemena tvrtku Finagra da je ušao u Sljeme samo kako bi ugasio proizvodnju i za ekstra profit prodao zemljište.

Od ukupno tristotinjak radnika, na Markovu trgu ostalo ih je prosvjedovati pedesetak, a sutra bi im, ne prekinu li prosvjed, trebala doći zamjena.

Pred središnjom parolom "Finagra - grobari hrvatskog gospodarstva" postavili su maskotu Sljemena u lijes s osmrtnicom.

Sindikat tvrdi da je Finagra postala vlasnikom tvrtke nezakonito. Prije više od mjesec dana USKOK-u su predali dokumentaciju o kriminalu u privatizaciji Sljemena i poslovanju od ulaska Finagre.

Finagra tvrdi da nije sudjelovala u pretvorbi i privatizaciji Sljemena, niti je na kriminalan način kupila dionice Sljemena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙