FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 29. travnja

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 29. travnja.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 29. travnja.

ZAGREB - Carinske uprave ministarstva financija Hrvatske i Austrije predstavit će rezultate 23-mjesečnog twinning projekta "Integrirano upravljanje granicom - Carina". Kao jedan od najvažnijih rezultata tog projekta, koji je financirala Europska komisija u okviru CARS 2001, u iznosu od 1,2 milijuna eura, navedeno je osnivanje Centra za obuku carinskih djelatnika. Riječ je o prvom twinning projektu na području carina, a predstavljao je prijenos najboljih iskustava Carinske uprave države članice EU-a na hrvatsku Carinsku upravu, kako bi se unaprijedio postojeći carinski zakonski okvir, ojačali upravni kapaciteti i efikasnost te uspostavio kontinuiran sustav obrazovanja carinskih djelatnika (10,30 sati, hotel Westin, Kršnjavoga 1).

UMAG - Prvi dan Godišnje konferencije Varaždinske burze posvećen je temi privatizacije, u sklopu čega će kroz niz predavanja, okruglih stolova i panel diskusija biti riječi o dosadašnjem tijeku privatizacije, ulozi privatizacije u daljnjem gospodarskom razvoju Hrvatske, prednostima i nedostacima pojedinih privatizacijskih modela te pitanju privatizacije velikih državnih poduzeća putem burzi ili izravnom prodajom strateškom partneru. Uz predstavnike hrvatske financijske industrije, odnosno brokerskih kuća, investicijskih i mirovinskih fondova, banaka i dr., u radu konferencije će, kako je najavljeno, sudjelovati i predstavnici Vlade, Hrvatskog fonda za privatizaciju, Hrvatske narodne banke, Komisije za vrijednosne papire, Agencije za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja, zagrebačkog Ekonomskog fakulteta i Ekonomskog instituta, kao i gosti iz USAID-a, s Ljubljanske burze i dr. (9,00 sati, Hotel Sol Koralj).

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) predstavit će Nacionalni centar za clustere (NCC), odnosno njegove ciljeve, programske smjernice i članove tima (10,00 sati, HUP, Pavla Hatza 12).

OPATIJA - Konferencija za novinare u povodu završetka prve faze rekonstrukcije Grand Hotela Adriatic i ostvarivanja kategorije hotela s četiri zvjezdice ( Hotel Adriatic, 17 sati). Nakon konferencije hotel će biti svečano otoren (19,30 sati).

ZAGREB - Kunski depoziti u bankama u Hrvatskoj na početku 2005. godine bilježe nastavak trenda sporijeg rasta započet krajem prošle godine, dok se razina deviznih depozita u prva dva mjeseca ove godine blago snizila, isključivo kao posljedica aprecijacije tečaja kune, pokazuju najnoviji podaci Hrvatske narodne banke. Ukupni su kunski depoziti u bankama krajem veljače iznosili 22,74 milijardi kuna, a devizni depoziti 80,28 milijardi kuna. U siječnju i veljači kunski su depoziti ukupno povećani za samo 266 milijuna kuna ili za 1,2 posto u odnosu na kraj 2004. Time je godišnja stopa rasta kunskih depozita koja je na kraju prošle godine iznosila 22,4 posto, pala u veljači na 14,5 posto. Devizni depoziti na godišnjoj su razini na kraju veljače bili nominalno za 5,6 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙