FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sa sjednice Vlade

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Sa sjednice Vlade
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Sa sjednice Vlade

HINA - Financijski servis

Hrvatska Vlada produžila je danas rok za početak javne prodaje dionica Ine i umjesto do 4. lipnja, taj posao treba započeti do 31. prosinca ove godine.

Vlada je, naime, na današnjoj zatvorenoj sjednici izmijenila Odluku o redoslijedu i dinamici privatizacije hrvatske naftne kompanije, te za nju zatražila suglasnost Hrvatskog sabora.

Produljenje roka za drugu fazu privatizacije Ine, u kojoj bi se na burzi trebalo naći 15 posto dionica Ine, Vlada objašnjava time da do sada nije donešena ni odluka o pokretanju postupka javne prodaje dionica Ine, te da stoga što je riječ o veoma složenom i dugotrajnom postupku nije moguće ispoštovati rok do 4. lipnja.

Samu odluku Vlada je nadopunila i točkom u kojoj izričito kaže da će se radi pripreme i provođenja postupka juavne ponude dionica Inje objaviti međunarodni natječaj za odabir savjetnika ili više njih.

Vlada je dala i državna jamstva za zaduženja sisačke i splitske željezare, namijenjena investiranju u obrtni kapital i osnovna sredstva dviju željezara.

Jamstvo Vlade sisačka Valjaonica cijevi dobila je za zaduženje kod Zagrebačke banke na ukupno 17,5 milijuna američkih dolara, a splitska Željezara za zaduženje kod Nove banke na iznos od 5,9 milijuna eura.

Vlada je danas na zatvorenoj sjednici razmatrala Akcijski plan mjera i aktivnosti za suradnju s Haaškim sudom, a Hidajeta Biščevića odredila je koordinatorom za praćenje provedbe tog Plana.

Plan ima šest točaka, ali to nisu točke koje danas spominju mediji, rekao je novinarima Vladin glasnogovornik Ratko Maček.

"Riječ je o čitavom nizu konkretnih mjera i aktivnosti koje poduzimaju sve mjerodavne državne institucije, a čiji učinci trebaju dovesti do novih, ili proširenih informacija koje će upućivati na punu suradnju s Haaškim sudom", kazao je Maček, ne želeći iznositi nikakve pojedinosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙