FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: Talijani zaintersirani za gradnju tvornice prirodnog gnojiva

VUKOVAR,28. travnja 2005.(Hina) - Vukovarsko-srijemski župan NikolaŠafer razgovarao je u palači Srijem u Vukovaru s predstavnicimatalijanske tvrtke za proizvodnju prirodnog gnojiva "Adriatica Spa" sasjedištem u talijanskom mjestu Revigo, koja je zainteresirana zaizgradnju tvornice na području Vukovara.
VUKOVAR,28. travnja 2005.(Hina) - Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer razgovarao je u palači Srijem u Vukovaru s predstavnicima talijanske tvrtke za proizvodnju prirodnog gnojiva "Adriatica Spa" sa sjedištem u talijanskom mjestu Revigo, koja je zainteresirana za izgradnju tvornice na području Vukovara.

Prema riječima suvlasnika "Adriatice Spa" Giovannija Toffolija, u gradnju tvornice prirodnog gnojiva u Vukovaru talijanska bi tvrtka uložila 18 milijuna eura. Tvornica bi proizvodila 250.000 tona gnojiva godišnje i zapošljavala oko 75 radnika.

"Investicija je, što se nas tiče, sigurna, a od lokalne uprave očekujemo da nam pronađe lokaciju i pomogne u ostvarivanju projekta", rekao je Giovanni Toffoli dodajući kako se "Adriatica Spa" bavi proizvodnjom prirodnog gnojiva već 40 godina.

U Italiji posjeduju tvornicu godišnje proizvodnje 250.000 tona gnojiva, koliko bi se proizvodilo i u vukovarskoj tvornici.

Prema riječima Vlade Matijaševića, predstavnika Veleposlanstva Republike Hrvatske u Rimu, tvrtka "Adriatica Spa" prirodno gnojivo proizvodi metodom tzv. sabijanja elemenata, pri čemu je isključena mogućnost bilo kakvog onečišćenja okoliša.

"Sličnu tvornicu ova trvrtka ima i u Francuskoj, a tvornica iz Vukovara proizvodnjom bi pokrivala potrebe za prirodnim gnojivom cijelog područja jugoistočne Europe", rekao je Matijašević u razgovoru s novinarima.

Prema njegovim riječima, talijanske su tvrtke vrlo zainteresirane za ulaganja na području Vukovarsko-srijemske županije.

Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer zainteresiranost talijanske tvrtke "Adriatica Spa" za ulaganjem u Vukovar ocijenio je "novim pozitivnim primjerom za boljitak Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije".

"Želimo da ovakvih i sličnih ambicija bude što više. Vukovaru i cijeloj županiji potrebna su ulaganja koja će jamčiti brži razvoj i nova zapošljavanja", ocijenio je Šafer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙