FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plakete najuspješnijim poduzećima Karlovačke županije

KARLOVAC, 28. travnja 2005. (Hina) - Alstom Hrvatska u kategorijivelikih poduzeća, Tvornica turbina Karlovac u kategoriji srednjihpoduzeća i Drvo trgovina u kategoriji malih poduzeća - dobitnici suPlakete Zlatna kuna za 2004. godinu. kao najuspješnija poduzeća uKarlovačkoj županiji.
KARLOVAC, 28. travnja 2005. (Hina) - Alstom Hrvatska u kategoriji velikih poduzeća, Tvornica turbina Karlovac u kategoriji srednjih poduzeća i Drvo trgovina u kategoriji malih poduzeća - dobitnici su Plakete Zlatna kuna za 2004. godinu. kao najuspješnija poduzeća u Karlovačkoj županiji.

Uručujući dobitnicima plakete na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća u Karlovcu, predsjednik Županijske komore Zlatko Kuzman rekao je da je komora od ukupno 1485 poduzeća u Karlovačkoj županiji detaljno analizirala poslovanje 50-ak najuspješnijih poduzeća po osam kriterija i 19 točaka pokazatelja.

Alstom Hrvatska, poduzeće za proizvodnju energetskih postrojenja, s 569 zaposlenih najveća je tvrtka u Karlovačkoj županiji, a osim po poslovnim rezultatima prednjači po stalnom obrazovanju svojih radnika, kazao je direktor Damir Vranić. Tri godine zaredom bilježi prihode veće od 20 milijuna eura godišnje. Direktor Vranić najavio je da će Alstom Hrvatska (80 posto u stranom vlasništvu) i iduće godine konkurirati za najuspješniju tvrtku, jer je strateškim planom zacrtan desetpostotni rast u sljedeće tri godine, a sve projekcije i ritam narudžbi (sada 25 milijuna eura vrijedne narudžbe) daju razloga za optimizam.

Vlasnik Tvornice turbina Karlovac Ivica Mikšić rekao je da njihov prelazak iz malih u srednja poduzeća (sada 68 zaposlenih) nije samo formalne naravi, jer sada mogu konkurirati na značajnijim objektima što im je "donijelo kvalitativni skok i na inozemno tržište". Osnovna je djelatnost TTK razvoj i proizvodnja energetske i procesne opreme za brodogradnju i industriju, a temelji se uglavnom na inovacijama. Ugovorenost kapaciteta je do kraja 2007. godine.

Suvlasnici Drvo trgovine Ivanka Obradović i Ivan Mikša rekli su da od 1990., kada su osnovali tvrtku, stalno raste broj zaposlenih, kojih je sada 39, kao i dobit, koja je sada oko 89 tisuća kuna po zaposlenom, te da od najjednostavnijih poslova s rezanom građom u Karlovcu na početku rada, sada imaju i kompjutorsku simulaciju namještaja i proizvodnju pločastog namještaja u Karlovcu i Rijeci. Dobit raste zbog višeg stupnja finalizacije u drvoprerađivačkom poslu, rekao je Mikša uz napomenu da se osjećaju spremni i za Europsku uniju. Ovo im je treća godina zaredom da osvajaju Plaketu Zlatna kuna.

Karlovačka pivovara za 2004. godinu nije nominirana jer je prošle godine za 2003. godinu osvojila Kristalnu plaketu, kao tri godine zaredom najbolja velika tvrtka u Karlovačkoj županiji, te neće biti nominirana još dvije godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙