FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Sve pet!" najbolji film 14. Dana hrvatskog filma

ZAGREB, 17. travnja 2005. (Hina) - Na svečanosti u Studentskom centrudodijeljene su u subotu navečer nagrade 14. Dana hrvatskog filma, aVeliku nagradu za najbolji film festivala dobio je film "Sve pet!"redateljice Dane Budisavljević.
ZAGREB, 17. travnja 2005. (Hina) - Na svečanosti u Studentskom centru dodijeljene su u subotu navečer nagrade 14. Dana hrvatskog filma, a Veliku nagradu za najbolji film festivala dobio je film "Sve pet!" redateljice Dane Budisavljević.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Darku Bakliži za film "Spoj".

Nagrada za najbolji scenarij pripala je Nebojši Slijepčeviću i Arijani Fridrih Lekić za scenarij filma "Bez tate".

Za najbolju montažu nagrađen je film Dražena Žarkovića "Od jutra do mraka".

Nagrada za najbolju glazbu dodijeljena je Pavlu Miholjeviću Juri Ferlini za film "Krađa".

Za najbolju kameru nagrađen je Boris Poljak u filmovima "Arabeska", "Kap po kap" i "Purgatorij".

Nagrada za najbolje debitantsko ostvarenje pripala je redateljici Sunčici Fradelić za film "Ellipse", a nagrada za najboljeg producentra dodijeljena je dokumentarnom filmskom projektu "Factum".

Nagrada Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za igrani film ove godine nije dodijeljena jer nijedan film nije imao prosječnu ocjenu iznad 3,5.

Nagradu Oktavijan za glazbeni spot dobio je spot "Pržiiii" izvođača Ede Maajke redatelja Andreja Korovljeva i Slavena Jekauca.

Oktavijan za namjenski film dobio je redatelj Dalibor Matanić za film "Hvala Bogu", a za eksperimentalni film dobila je redateljica Vlasta Žanić za film "Ukidanje jabuke".

Oktavijan za animirani film pripao je redatelju Gordanu Trbuljaku za film "Duplex", a za dokumentarni film dobila su dvojica redatelja Antonio G. Lauer (Tomislav Gotovac) za film "Cesar Franck-Wolf Vostell" i Saša Ban za film "Park".

Nagrada "Jelena Rajković" koju dodjeljuje žiri Hrvatskog društva filmskih redatelja za redatelja do 30 godina starosti također je pripala Saši Banu za režiju filma "Park".

Zlatna uljanica nagrada tjednika Glas Koncila za promicanje etičkih vrijednosti na filmu pripala je redateljima Nikoli Ivandi i Hrvoju Mamiću za film "Kuća od pijeska".

Nagradu Kodak za najbolji snimateljski rad na filmskoj vrpci dobio je Branko Linta za film "Pod vedrim nebom".

Ove godine dodijeljena je i nagrada salona odbijenih filmova. Za najbolji prijavljeni film koji nije uvršten u natjecateljski program festivala dobio ju je Denis Hladiš za režiju filma "Rudarski samar".

Na ovogodišnjim 14. danima hrvatskog filma za nagrade su se natjecala 63 filma u kategoriji igranog, dokumentarnog, eksperimentalnog, animiranog te namjenskog filma i glazbenih spotova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙