FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radionica o sigurnom gospodarenju kemikalijama

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva zajedno sa ekspertnim timom Europske komisije i umeđuresorskoj suradnji radi na pripremi dokumentacije za korištenjepredpristupnih sredstava PHARE programa za predloženi Projekt "Sigurnogospodarenje kemikalijama", koji je preliminarno prihvaćen od straneEuropske komisije.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva zajedno sa ekspertnim timom Europske komisije i u međuresorskoj suradnji radi na pripremi dokumentacije za korištenje predpristupnih sredstava PHARE programa za predloženi Projekt "Sigurno gospodarenje kemikalijama", koji je preliminarno prihvaćen od strane Europske komisije.

U Ministarstvu je danas održana radionica o području kemikalija na kojoj su sudjelovali stručnjaci iz Hrvatske i zemalja Europske unije, na kojoj su se sudionici upoznali s pravnim temeljem zakonodavstva u području kemikalija, a s posebnim osvrtom na deterdžente i klasifikaciju te pakiranje opasnih tvari.

Bilo je riječi o iskustvima novih članica Europske unije u implementaciji i transpoziciji zakonodavstva u području kemijske industrije u nacionalni pravni sustav, objavili su iz Ministarstva.

Otvarajući radionicu državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković istaknuo je kako je u tijeku izrada podzakonskih akata u području kemikalija, sukladno primjedbi Europske Komisije iz Avisa, za što je Vlada i terminski (do kraja godine) zadužila Ministarstvo gospodarstva.

Na radionici su sudjelovali predstavnici više hrvatskih Ministarstava te predstavnici nadležnih Ministarstava gotovo svih zemalja Europske unije.

Organizatori radionice su Ured Europske komisije za razmjenu informacija o tehničkoj pomoći (TAEIX) i MINGORP-a, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙