FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Gradsko poglavarstvo dodijelilo 55 stanova

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvodanas je donijelo zaključke o dodjeli u najam 55 gradskih stanova naprijedlog Povjerenstva za davanje stanova u najam.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je donijelo zaključke o dodjeli u najam 55 gradskih stanova na prijedlog Povjerenstva za davanje stanova u najam.

Većina stanova dodijeljena je uz preporuku Gradskog ureda za zdravstvo i socijalnu skrb, a time će se riješiti stambeni problemi obitelji iznimno teškog socijalnog i zdravstvenog stanja, rekao je pročelnik tog ureda Zvonimir Šostar.

Od ukupnog broja stanova četiri stana je namijenjeno znanstvenim i sportskim djelatnicima od važnosti za Grad Zagreb: znanstveniku Krešimiru Mikiću, inženjeru aeroprometa iz MUP-a invalidu Igoru Kekezu te rukometašu Denisu Špoljariću i boksaču Stjepanu Božiću.

Iz tekuće pričuve danas je za razne namjene od dobrovoljnih vatrogasnih društava nadalje izdvojeno čak tri milijuna kuna: najviše je izdvojeno za uređenje svetišta župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela 300.000 kuna, za Zelenu akciju za rad Zelenog telefona 240.000 kuna, za proslavu 1. svibnja u Maksimiru 200.000 kuna, za zamjenu ograde uz obalno šetalište u Moščenićkoj Dragi u blizini vile u vlasništvu Grad Zagreba 150.000 kuna itd.

Skromniju financijsku potporu grada dobile su i udruge invalida.

Kapitalne i financijske potpore dobila su tri gradska poduzeća: ZET 1,38 milijuna kuna za podmirenje troškova nabave kombi vozila za prijevoz invalida, Sljeme-Medvednica 1,35 milijuna kuna za podmirenje troškova poslovanja Hotela Tomislavov dom i troškove skijaških staza i Tehnološki park 760.000 kuna za subvencije najma poduzetnicima.

Po privremenom izvješću poslovanja 23 gradska trgovačka društva u 2004. koje je podnio pročelnik Ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo ukupni prihod je 3,82 milijardi kuna, a rashod 3,66 milijardi što znači da su poslovali s pozitivnim financijskim saldom od 161 milijuna kuna. Investicijska ulaganja u trgovačkim društvima bila su za 7,3 posto veća nego 2003., a mjesečna plaća za 2,3 posto veća (u prosjeku 5.043 kune) u odnosu na plaće u Zagrebu.

Zagrebački dogradonačelnik Stipe Tojčić zamjerio je što dobit trgovačkih društava po njegovu mišljenju "nije realno prikazana". "Možemo bilo kojem gradskom poduzeću dati subvenciju i prikazati je kao dobit", rekao je Tojčić navodeći kako je glavni problem zapravo u tome što su u trgovačkim društvima povećane plaće, pa se trošak poslovanja sad nekako mora pokriti.

Gradsko je poglavarstvo danas dopunilo listu prioriteta važnih projekata za Zagreb kako bi se omogućila realizacija tri projekta trgovačkih centara (Konzuma), a Tojčić je pritom ocijenio da Grad može utvrditi je li mu interesu škola ili vrtić, a ne trgovina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙