FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen dnevnik "Ispod crte" Petra Krelje

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Dnevnička proza "Ispod crte"vodećega filmskog redatelja i kritičara Petra Krelje predstavljena jedanas u Hrvatskom filmskom savezu.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Dnevnička proza "Ispod crte" vodećega filmskog redatelja i kritičara Petra Krelje predstavljena je danas u Hrvatskom filmskom savezu.

Knjigu je objavio zagrebački nakladnik "Vebis", nadahnuta je nastankom Kreljina igranog filma "Ispod crte", koji je praizveden u listopadu 2003.

Krelja u uvodu knjige ističe kako se zamisao o pisanju dnevnika pojavila sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kad je nakon određenih iskustava u stvaranju većeg broja dokumentaraca, poželio izravno posvjedočiti o skrivenoj strani ustroja filmske proizvodnje.

Po njegovim riječima pokušao je iznutra oslikati funkcioniranje određenih aspekata kinematografije s osnovnom intencijom dnevnika - razotkrivanje pozadine nastanka igranog filma koju je obogatio fotografijama.

Hrvoje Turković s Akademije filmske umjetnosti ističe da Kreljina knjiga "Ispod crte" pokazuje autorov izvanredan ispovjedno-meditativni esejistički pristup, razvijan zadnjeg desetljeća. Pisana je kao dnevnik, što prati autorovu osobno-iskustvenu pozadinu razdoblja pripreme, snimanja, montaže i javna prikazivanja Kreljina igranog filma "Ispod crte" koji je rađen od 2001. do 2003.

U ime nakladnika o knjizi je govorio Veljko Krulčić, producent Kreljina filma "Ispod crte", a ulomke iz knjige čitala je glumica Anja Šovagović-Despot.

(Hina) xta yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙