FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Primorski dnevnik o proširenju EU-a na Balkan

LJUBLJANA, 23. travnja 2005.(Hina) - Slovenski europoslanik Jelko Kacini talijanski senator slovenskog podrijetla Miloš Budin u petak su najednoj tribini u Novoj Gorici, nakon turneje po balkanskim državama,govorili o procesu integracije tih država u Europsku uniju, piše usubotu "Primorski dnevnik" iz Trsta u članku naslovljenom "Makedonijana europskom putu napreduje, Hrvatska zaostaje".
LJUBLJANA, 23. travnja 2005.(Hina) - Slovenski europoslanik Jelko Kacin i talijanski senator slovenskog podrijetla Miloš Budin u petak su na jednoj tribini u Novoj Gorici, nakon turneje po balkanskim državama, govorili o procesu integracije tih država u Europsku uniju, piše u subotu "Primorski dnevnik" iz Trsta u članku naslovljenom "Makedonija na europskom putu napreduje, Hrvatska zaostaje".

"Kacin je ponudio iscrpljujuću lekciju iz vanjske politike o odnosu Europske unije prema balkanskim državama. Govorio je lucidno, jasno, a mjestimice i ironično, kako je to njemu i svojstveno. Izgovorene riječi ujedno su prikazale želju za jačanjem Europe i vjeru u europsku viziju koja seže sve do Vladivostoka", piše list, dodajući da se Kacin založio i za uključenje Turske u europsko društvo.

"Kacin je i član vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta, a najviše je govorio o Balkanu i njegovoj europskoj integraciji. Rekao je da je za Europu najspremnija Makedonija, te dodao da EU kora pomoći Grčkoj da s njom uredi svoje odnose. I Srbija hvata europski pravac, rekao je Kacin, a to je potvrdio i Miloš Budin koji se upravo vratio iz Srbije. Balkan je izazov u prvom redu za Europu, smatra Budin, a Kacin naglašava da je naklonost EU-a prema tim državama u ovisnosti o njihovoj sposobnosti da se suoče sa svojom prošlošću", navodi list.

"Predaja ratnih zločinaca Haškom sudu znak je da su spremne na obračun s prošlošću i spremne preuzeti za to odgovornost", rekao je Kacin prema citatu iz "Primorskog dnevnika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙